Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ανώνυμη Γερόντισσα: "Όλοι ψάχνουν μόνο τα προφητικά. Λίγοι προσεύχονται"

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ !!!

Τελευταία ακούγεται συνέχεια από διάφορες πηγές ότι επαπειλείται η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από ένα μεγάλο σεισμό.

Γάλλοι μάλιστα ανέφεραν για ένα πολύ μεγάλο σεισμό και στην Ελλάδα. Τρομαγμένοι κάποιοι άνθρωποι ρώτησαν κατά πόσο αληθεύει το γεγονός στην πνευματοκόρη της γερόντισσας. Κι αυτή πάλι με την σειρά της ρώτησε την γερόντισσα.

Άκουσε με προσοχή η καλή μας γερόντισσα και με απλότητα της διηγήθηκε τα παρακάτω: "Ξέρεις
ότι πολλοί άνθρωποι και στο Άγιο Όρος και στο Σινά και στους Αγίους Τόπους και στα μοναστήρια, εδώ και στο εξωτερικό, και στα σπίτια τους απλοί άνθρωποι προσεύχονται ταπεινά για την όλη κατάσταση που βιώνουμε. Είναι λίγοι... πολύ μεγάλο το κακό, πολλοί λίγοι οι εργάτες για να αλλάξουν την όλη κατάσταση. Έχουν όμως πετύχει αρκετά! Θα σου αποκαλύψω πως πνευματικώ τω τρόπω*μου παραχωρήθηκε να δω δυο συμβάντα:Το πρώτο ήταν λίγο μετά τον σεισμό της Κρήτης, αυτόν που έγινε πριν λίγες μέρες στα Χανιά στην θάλασσα. Άγγελοι πολλοί ψάλλανε χαρμόσυνα, η Παναγία μας με χαρούμενο πρόσωπο πλησίαζε στον θρόνο του Κυρίου και πολλοί Άγιοι μαζί της. Ο Κύριος ήταν στον θρόνο Του με ένα γλυκύτατο χαμόγελο. Κοντά εκεί ο διάβολος με κατακόκκινα μάτια, μαύρος, άσχημος και σκυφτός κοιτούσε λοξά προς το μέρος της Παναγίας με κακία και γρυλίζοντας της έλεγε: τα κατάφερες πάλι Μαρία, πάλι τα κατάφερες... ΄

Ρώτησα την Παναγία μας , γιατί το λέει αυτό , τι κατάφερες πάλι Παναγία μου;

- Παιδί μου, μου είπε η Παναγία, ήταν αυτός ο σεισμός που όλοι αναμένανε, ο μεγάλος και καταστροφικός , τον πήρε βαθειά στο πέλαγος ο Κύριος.... πάλι γλύτωσε η Ελλάδα μας!!!!

Η προσευχή των λίγων αλλά εκλεκτών παιδιών του Θεού έφερε αποτέλεσμα. Να μιλάτε στον κόσμο. Η μετάνοια και η προσευχή κάνουν θαύματα, μου τόνισε η Παναγία μας. Ποτέ μην απογοητεύεστε και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ακόμα να επιμένετε. Η επιμονή στην προσευχή και η πίστη πάντα νικάνε.

Τώρα πάλι κόρη μου με ρωτάς αν θα γίνει μεγάλος σεισμός! Φοβάμαι ότι ο κίνδυνος δεν εξαλείφθηκε. Θα σου πω το δεύτερο γεγονός. Έτσι πάλι πριν δύο τρείς μέρες είδα την Μητέρα του Κυρίου αναστατωμένη, μαυροντυμένη και με πολλούς Αγίους γονατισμένη μπροστά στον Κύριο. Τον ικέτευε να δώσει και πάλι παράταση, γιατί ο διάβολος περιμένει πότε θα πάρει την εντολή από τον Χριστό μας να ταρακουνήσει την γη ... "Δώσε μου την άδεια να ταρακουνήσω την γή του λέει με αυθάδεια ο διάβολος, τους βλέπεις είναι αμετανόητοι". Η Παναγία πάλι ικέτευε γονατιστή να ην του δοθεί η άδεια αυτή..θα Σου φέρω εγώ προσευχή Του έλεγε.

Έγνεψε καταφατικά ο Κύριος στην Μητέρα Του. 

Και τώρα παιδί μου η καλή μας Μητέρα ζητάει προσευχή. Αυτή γονατίζει για μας, εμείς τι κάνουμε; Πάλι στους ίδιους θα πέσει ο κλήρος; Οι άλλοι τι κάνουν; Οκνηροί και βαρείς για τα έργα του Θεού, πρόθυμοι και γρήγοροι για τις απολαύσεις της σαρκός. Εδώ η γερόντισσα άλλαξε ύφος, έγινε πιο αυστηρή και μου είπε: 

- Άκου να δεις παιδί μου... μας δόθηκαν τόσες αποκαλύψεις από τον Κύριο. Μίλησαν τόσοι Άγιοι, μιλάνε ακόμη οι άνθρωποι του Θεού. Ακούει κανείς; 

Μόνο τα προφητικά θέλουν να ακούνε, τι είπε ο ένας Άγιος ότι θα γίνει, τι είπε ο άλλος,... για μετάνοια κανείς. 

Μας δόθηκαν τόσα αποκαλυπτικά ποιήματα από τον ουρανό,... ότι σας έχω δώσει μέχρι τώρα δεν είναι δικά μου... αποκαλύψεις από το Πνεύμα του Θεού είναι, εγώ μόνο σας τα δίνω για να ξέρετε τι έρχεται και πως μας θέλει ο Θεός. Πες μου τι άλλαξε μέχρι τώρα; 

Βλέπουν μόνο το προφητικό κομμάτι, την λύση που μας την δίνει πάλι ο Θεός δεν την βλέπουν!! 

Πάντα στους τελευταίους στίχους ο Κύριος, μας λέει πως θα βγούμε από την κρίση, πως θα αποφύγουμε τον πόλεμο που είναι προ των πυλών, πως θα αποφύγουμε τα φυσικά φαινόμενα που κι αυτά παραμονεύουν για να προκαλέσουν καταστροφές. Ε! λοιπόν , πρέπει να το γνωρίζουν όλοι μπορεί να αποφύγαμε την μεγάλη καταστροφή τώρα.... ο σεισμός της Κρήτης ήταν για μεγάλο κακό, όμως ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει. 

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί όλη η κατάσταση.

Είμαστε σε πάρα πολύ επικίνδυνες μέρες. Και σεισμοί και άλλες φυσικές καταστροφές και άλλα γεγονότα δυσάρεστα μπορούν από στιγμή σε στιγμή να συμβούν και εντός και εκτός Ελλάδος. Και θα είναι και ξαφνικά και απρόοπτα. Τελείως απρόοπτα πιθανόν, εκεί που δεν τα φανταζόσουν! Χρόνο δεν μας δίνει ο Κύριος, κι όποιος δίνει χρονικό προσδιορισμό μάλλον μιλάει αυθαίρετα.

Εμένα ποτέ δεν μου δίνονται ημερομηνίες, μόνο τα γεγονότα. Αυτοί που λένε τώρα θα γίνει η μετά από δυο μήνες κλπ. μάλλον μόνοι τους προσδιορίζουν τον χρόνο. 

Ναι, θα έρθει καιρός που θα έχουμε ελάχιστη τροφή, διακοπές στις επικοινωνίες μεταξύ μας, πολλές διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και πολύ δύσκολη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να μην φοβόμαστε γιατί ο Κύριος θα μας φροντίσει αν φυσικά έχουμε πίστη και τον ζητήσουμε με την προσευχή μας! 

Θα γίνουν όλα αυτά εκεί κοντά στα αναμενόμενα και πολύ άσχημα γεγονότα που όπως φαίνεται πλέον δεν θα τα αποφύγουμε. Μην με ρωτάς πότε ακριβώς θα γίνουν... ανά πάσα στιγμή πλέον είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουν. Τώρα πλέον είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Μετάνοια δεν έχουμε, προσευχή λίγη, πως να επέμβει ο Κύριος για αναβολές η αποφυγή αυτών των γεγονότων χωρίς να Του το ζητήσουμε; Από εμάς περιμένει το κάλεσμα ο Κύριος.... είμαστε αυτεξούσιοι, ελεύθεροι να επιλέξουμε το καλό ή το κακό, αν θέλουμε την Θεία επέμβαση ή αν θέλουμε να πορευτούμε μόνοι μας όπως πορευόμαστε.

Ο διάβολος δεν μας ρωτάει... αν βρει πρόσφορο έδαφος ανακατεύει την ζωή μας κατά τα θελήματα του. Κι εμείς όσο κάνουμε τα θελήματα του ζώντας αμαρτωλό κι αμετανόητο βίο θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε. Αυτά να τα ακούει ο κόσμος...δεν είναι λόγια του αέρα, θα τα βιώσουμε πολύ σύντομα! Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε δικαίωμα στον διάβολο κι αυτός βέβαια κάνει την ζωή μας κόλαση! Ας σηκώσουμε τα χέρια ψηλά σε προσευχή για να αποφύγουμε όλα τα δεινά!!! Ποτέ δεν είναι αργά... Και το τελευταίο λεπτό ο Θεός μας ακούει όπως άκουσε το Ληστή επάνω στο σταυρό. αρκεί να έχουμε ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!! ΟΛΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...ΤΙΠΟΤΕ. 

ΤΟΣΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ , ΤΟΣΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ; ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ. 

ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ. ΑΓΩΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ! 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ; ΕΣΤΩ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ; ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ. 

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ; ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΡΕΙΣ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!! 

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Μονο ο Θεος γνωριζει τον τροπο, και πολλοι αλλοι πατερες μιλησαν γι αυτην την ιδιοτητα να αποκαλυπτει ο Κυριος στους ανθρωπους πραγματα που με τις πεντε αισθησεις μας δεν ειναι δυνατον να αντιληφθουμε. Βλεπουμε στον βιο του π. Πορφυριου και π. Παισιου πολλα τετοια περιστατικα. Ετσι μας λεγανε οι πατερες αυτοι οτι μονο με τον πνευματικο τροπο αυτα γινονται αντιληπτα στον νου.

πηγή
+++

Δεν υπάρχουν σχόλια: