
Έτσι τα φιλοερντογανικά μέσα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπιλώσουν την προσωπικότητα του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας αξιοποιώντας ακόμα και κάποιες μη τεκμηριωμένες φήμες της τότε εποχής. Αυτό καταγράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Τουρκολόγος – δημοσιογράφος σύμφωνα με τις αναφορές του Τουρκικού τύπου.
«Σε μια περίοδο που στην Τουρκία επιχειρείται από το καθεστώς Ερντογάν η αποδόμηση του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας και «πατέρα» των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ, αναζωπυρώνεται η συζήτηση αν ήταν τελικά ή όχι ομοφυλόφιλος.
Στο διαδίχτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες που δείχνουν τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, σε μια χαρακτηριστική σκηνή σε κάποια πλαζ να κοιτάζει σε στάση που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν ήταν και… πολύ άντρας.
Η αναφορά σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία που συνοδεύεται από την άποψη ότι ο Κεμάλ μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος, έχει περάσει και σε μερίδα του τουρκικού τύπου προκαλώντας έντονες συζητήσεις καθώς όπως είναι γνωστό ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της σύγχρονης Τουρκίας είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ τον οποίο οι Τούρκοι έχουν θεοποιήσει σε βαθμό που θα ζήλευαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι δικτάτορες όπως οι Χίτλερ, Μάο, Στάλιν, κλπ.

Γεγονός είναι πως ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν παντρεύτηκε ποτέ παρά του ότι έζησε κατά καιρούς με διάφορες «θαυμάστριες» του και φυσικά δεν έκανε παιδιά κάτι που του το καταλόγισαν μετά τον θάνατο του πολλοί επικριτές του. Σύμφωνα με πολλούς βιογράφους του ο Κεμάλ απέφευγε τις γυναίκες και παράλληλα είχε το φοβερό πάθος του αλκοολισμού. Η μεγάλη του μανία εναντίον καθετί θρησκευτικού, που το θεωρούσε ως αντίθετο προς τη ροή της ιστορίας, ήταν απόρροια της αθεΐας του, αλλά για πολλούς, που τον έζησαν από κοντά, ήταν ένας άνθρωπος που έδινε μεγάλη σημασία στις προλήψεις στην μαγεία και επηρεάζονταν από τις «αόρατες δυνάμεις».
Το τέλος του ήταν τραγικό και σίγουρα δεν ανταποκρινόταν στην ιστορική θέση που του αποδόθηκε μετέπειτα. Πέθανε πνιγμένος στο αλκοόλ και στις κρίσεις μοναξιάς που είχε. Ο Κεμάλ, ήταν ο «πατέρας» των Τούρκων, αλλά στην πραγματικότητα έγινε ο «πατέρας» των μη Τούρκων, ο «πατέρας» των πολιτών μιας εκτουρκισμένης αλλά χωρίς ταυτότητα νέας Τουρκίας. Ίσως γι’ αυτό βοηθήθηκε τόσο πολύ από ξένες δυνάμεις για να επιβληθεί και να χτυπήσει καθετί που συνδεόταν με την παραδοσιακή Οθωμανική Αυτοκρατορία με αιματηρό τίμημα την μεγάλη γενοκτονία των εκατομμυρίων χριστιανών της Ανατολής.
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια από τον θάνατο του και ενώ στην Τουρκία κυριαρχούν οι ισλαμιστές το «πορτραίτο» του Κεμάλ έχει αρχίσει να ξεθωριάζει με αποκορύφωμα ίσως αυτή την είδηση για την αμφισβήτηση του αντρισμού του, γεγονός που πριν από δυο δεκαετίες ούτε σαν φαντασία δεν θα ήταν δυνατόν να προβληθεί.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου