Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ελλάδα ξεκινά γεωτρήσεις στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ δυτικά του ΠΡΙΝΟΥ – Η πρώτη αναμέτρηση με Τουρκία η οποία θα κρίνει πολλά – Σε ετοιμότητα ΠΝ και ΠΑ

Το πράσινο φως φαίνεται πως έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για γεωτρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μόνο μέρες μετά την άφιξη υψηλόβαθμης αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα για τον εντοπισμό νέων βάσεων σε Λάρισα, Άκτιο, Ανδραβίδα, Σκύρο και αλλού, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την πολεμική αεροπορία των Η.Π.Α αλλά το πολεμικό ναυτικό και το στρατό ξηράς, η Ελλάδα αποφασίζει να ξεκινήσει γεωτρήσεις δυτικά του Πρίνου.

Σε νέες εποχές φαίνεται πως οδεύει η Ελλάδα στα ενεργειακά. Όλα δείχνουν πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ στον Πρίνο. Με βάση αυτή την εξέλιξη αποκτά και νέα διάσταση η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που τέλεσε το Πολεμικό μας Ναυτικό μαζί με την αεροπορία στην
συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αποδεικνύεται το ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν ύποπτες κινήσεις των Τούρκων ή πράξεις δολιοφθοράς από μέρους τους.

Η ώρα μηδέν με την Τουρκία πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς η έναρξη γεώτρησης δυτικά του Πρίνου, χωρίς να παρεμποδιστεί ουσιαστικά από τους Τούρκους θα σημάνει αυτόματα, υπαναχώρηση της Τουρκίας στις διεκδικήσεις της. Όμως ο ίδιος ο Ερντογάν έχει πει και έχει τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και δεν θα επιτρέψει να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακό κέντρο και κεντρικός πυρήνας της τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Ας μην ξεχνάμε και το περιστατικό με τη φρεγάτα Ναβαρίνο. Οι Τούρκοι εκτός από τις απανωτές παραβιάσεις του ΕΕΧ και τις αερομαχίες με τις οποίες εκβιάζουν κατάρριψη με κάθε τρόπο, προσπάθησαν να εμβολίσουν την φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ»!

Συγκεκριμένα, Τούρκος κυβερνήτης έστρεψε ξαφνικά τη κορβέτα δεξιά με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να αποφευχθεί στο παρά ένα.

Και πάλι δεν απαντήσαμε παρά κάναμε ελιγμούς αποφυγής!

Το περιστατικό θεωρείται άκρως σοβαρό καθώς δείχνει ότι ο Ερντογάν επιδιώκει με κάθε τρόπο κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: