Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ινδονησία

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει παρουσία σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Ινδονησίας, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Γκάτοτ Νουρμάντιο σχετικά με την ύπαρξη μη ενεργών πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους σε όλο το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπογραμμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη επιρροή των τζιχαντιστών στη νοτιοανατολική Ασία.

«Παρατηρήσαμε ότι σχεδόν σε όλες τις επαρχίες υπάρχει παρουσία του Ισλαμικού Κράτους, όμως πρόκειται για μη ενεργούς πυρήνες», επεσήμανε ο στρατηγός Νουρμάντιο.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί η επαρχία της Παπούα, όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

Οι χώρες σε όλη την περιοχή βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφού τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν στην πόλη Μαράουι στις νότιες Φιλιππίνες πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο στρατός των Φιλιππίνων, ο οποίος μάχεται για την ανακατάληψη της πόλης, ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν περίπου το 20% της πόλης.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας και της Μαλαισίας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσουν τους τρομοκράτες που φεύγουν από τη Μαράουι να περάσουν στις χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: