Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η Σαουδική Αραβία δεν αφήνει να μπουν τρόφιμα στο Κατάρ – Οι κάτοικοι αδειάζουν τα σουπερμάρκετ

Γεμίζουν και αδειάζουν ξανά τα ράφια στα σουπερμάρκετ στο Κατάρ μετά το διπλωματικό αποκλεισμό του από τους Άραβες γείτονές του, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας ότι υποστηρίζει τζιχαντιστές και τρομοκράτες.

Οι κάτοικοι του πολυεθνικού κρατιδίου [διαβάστε σχετικά εδώ] αδειάζουν πανικόβλητοι τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ εκατοντάδες φορτηγά γεμάτα τρόφιμα είναι αποκλεισμένα στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, τα μοναδικά χερσαία σύνορα που έχει αυτό το κράτος-χερσόνησος.

Η Σαουδική Αραβία αφήνει χωρίς τροφή τους Καταριανούς καθώς, όπως επισημαίνουν τα διεθνή
ΜΜΕ, το 80% των τροφίμων που εισάγει η Ντόχα προέρχεται από χώρες του Κόλπου, κυρίως το Ριάντ.

Φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν γίνει καπνός από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Ντόχα.

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, οι κάτοικοι σε κατάσταση πανικού προσπαθούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, γάλα ρύζι και πουλερικά ήταν τα πρώτα τρόφιμα που έγιναν… καπνός από τα ράφια.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το Κατάρ εξαρτάται από τις εισαγωγές για να προμηθεύεται διατροφικά προϊόντα, που προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Κόλπου.

Σε μία προσπάθεια να αποφύγει την εξάπλωση του πανικού η κυβέρνηση της Ντόχα εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι οι θαλάσσιες και αεροπορικές οδοί θα παραμείνουν ανοικτές για τις εισαγωγές τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, το κλείσιμο των συνόρων δεν θα επηρεάσει τη κανονικότητα της ζωής στη χώρα για τους πολίτες της, όμως οι εικόνες από τα σούπερ μάρκετ δείχνουν πως οι πολίτες έχουν πανικοβληθεί.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο…οι άνθρωποι γεμίζουν καροτσάκια με φαγητό και νερό» λέει ένας κάτοικος του Κατάρ στο πρακτορείο «Doha News». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: