Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ο Κόρμπιν αναγνωρίζει τον “ύποπτο” ρόλο της Σ. Αραβίας: Χρηματοδοτεί ισλαμιστικό εξτρεμισμό

Britain's Labor Party leader Jeremy Corbyn (C), arriving to deliver his speech
at the County Hotel, Carlisle, Britain, 04 June 2017. National campaigning for
the British elections is resuming this evening after it was suspended by most of
the main parties following multiple attacks in London on the evening of
03 June 2017. British Prime Minister. EPA, ROBERT PERRY
H Βρετανία πρέπει να έχει «δύσκολες συζητήσεις» με τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου σχετικά με τη χρηματοδότηση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, στον απόηχο της νέας επίθεσης που συγκλόνισει το Λονδίνο. 

Ο ηγέτης των Εργατικών, που ελπίζει να κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί κανονικά προκειμένου οι Βρετανοί να δείξουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανακοπεί από την επίθεση στο Λονδίνο με τους 7 νεκρούς και τους 48 τραυματίες. 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σημείωσε οι δημοκρατικές αρχές της Βρετανίας πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται. 

«Πρέπει να αντισταθούμε στην ισλαμοφοβία και το διχασμό και να προσέλθουμε στις κάλπες την 8η Ιουνίου ενωμένοι κι αποφασισμένοι να δείξουμε ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή» τονίζεται στο κείμενο της ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει ο ηγέτης των Εργατικών στο Καρλάισλ, στη βόρεια Αγγλία. 

«Και ναι, πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες συζητήσεις αρχής γενομένης με τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου που χρηματοδοτούν και τροφοδοτούν την εξτρεμιστική ιδεολογία». 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για τις περικοπές στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών κι επανέλαβε το αίτημά του για πρόσληψη επιπλέον 10.000 αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων. 

04/06/2017 21:32 ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters Λονδίνο, United Kingdom Share this:

Πηγή: Ο Κόρμπιν αναγνωρίζει τον “ύποπτο” ρόλο της Σ. Αραβίας: Χρηματοδοτεί ισλαμιστικό εξτρεμισμό http://mignatiou.com/2017/06/o-kormpin-anagnorizi-ton-ipopto-rolo-tis-s-aravias-chrimatodoti-islamistiko-extremismo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: