Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Θα κάνουν την κρίση "εικόνισμα"

Του Γιώργου Κράλογλου 

"Ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας θα μας ήξερε αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας..." είχε πει ο –ανεπανάληπτος– Γιώργος Κατσιφάρας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο σιγοψιθυρίζουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κρίση. Ξέρουν πως χωρίς την κρίση δεν θα τους ήξεραν και οι περιπτεράδες της Κουμουνδούρου. Σε δύο χρόνια θα το σκέφτονται να βγουν και από τα σπίτια τους. 

Ποιος δεν βλέπει πως το "παγόβουνο" της ΔΕΗ θα συντρίψει, μέσα στο καλοκαίρι, τον δήθεν αριστερό "τιτανικό" του ΣΥΡΙΖΑ με το "...φθηνό ρεύμα στον λαό" των Λαφαζάνηδων και Σκουρλέτηδων οι τακτικές των οποίων (πολιτικές ουδέποτε είχαν) διέλυσε το κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρισμού (με τα γυάλινα πόδια) μια ώρα νωρίτερα.

Στην πλάτη όμως των κρατικών μονοπωλίων ενέργειας "δοξάσθηκαν" και έγιναν γνωστοί (πέρα από τα Εξάρχεια) οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που ανάλαβαν να τα σώσουν...

Στην πλάτη του ΟΛΠ, της κρίσης και των Κινέζων, έγιναν γνωστοί οι Δρίτσας και Κουρουμπλής που σε μια 2ετία (το αργότερο) θα ισχυρίζονται πως ήταν και υπουργοί Ναυτιλίας. Αλλά όσοι τους ακούνε θα τους χτυπάνε στην πλάτη κρυφογελώντας με συγκατάβαση...

Η μεγαλύτερη δυστυχία, κακομοιριά και κατάντια του κρατικού τομέα υγείας έδωσε "πλατφόρμα προβολής" στον σύντροφο Πολάκη που, μετά το 2019, θα δείχνει ταυτότητα στα καφενεία της Κρήτης για να τον θυμηθούνε. 

Τον δρόμο που "χάραξε" ο Βαρουφάκης θα ακολουθήσει (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι) ο Τσακαλώτος που δεν θα πείθει, ούτε τους ιθαγενείς που χορεύουν στο Σύνταγμα, ότι κατάφερε να "σώσει" ότι καραβοτσακισμένο παρέλαβε από τον "ουάου..." συντρόφου του στο ίδιο υπουργείο.

Ποιόν θα πείθει, μετά από 2-3 χρόνια, ο σύντροφος Σπίρτζης ότι ήταν υπουργός. Και τι θα έχει να απαντήσει στο απλό ερώτημα (πιστοποίησης της υπουργικής ταυτότητας) "...Και ποίο είναι το έργο που αφήσατε στο υπουργείο σας;"

Μέγα θα είναι το δράμα που θα περάσει ο Κατρούγκαλος όταν (το πολύ σε 5 χρόνια) διαλυθεί το σύμπαν στον ΕΦΚΑ (και θα ψάχνουμε να βρούμε υπεύθυνους και ευθύνες για να καταλογισθούν).

Ο σύντροφος Κατρούγκαλος θα αγωνίζεται να πείσει ότι το ασφαλιστικό στήθηκε σε δική του "φιλοσοφία"... Αλλά κανείς δεν θα τον παίρνει στα σοβαρά αφού το ασφαλιστικό έχει λάθη και στη μετάφρασή του... Οι περισσότεροι θα θεωρούν πως βρίσκεται σε ψυχική διαταραχή...

Τα ίδια θα περάσει και ο σύντροφος Γαβρόγλου που θα ξεχαστεί περισσότερο σύντομα από τον Μπαλτά.

Ουδείς θα θυμάται πως σκοπός του διορισμού του ήταν να βουλώσει τρύπες στο Παιδείας που άφησε ανοικτές ο Φίλης. Και το δήθεν επαναστατικό σχέδιο στην παιδεία (που ούτε τα Εξάρχεια πείθει) είναι το καμουφλάζ... Θα το καταλάβει όταν φάει πόδι και από το γκέτο των Εξαρχείων. 

Θέλετε τώρα ένα δείγμα αυτών που προβλέπει η στήλη για τους μελλοντικούς "εντελώς άγνωστους του ΣΥΡΙΖΑ" που θα πασχίζουν να πείσουν ότι υπήρξαν υπουργοί και ότι είχαν στα χέρια τους τις τύχες των Ελλήνων; Σας προσκαλώ στα εξής "τεστ" κοντινής μνήμης και γνώσης...

Ποιος είναι ο σύντροφος Αριστείδης Μπαλτάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιό είναι το έργο που προσέφερε στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Ποιος θυμάται πότε ήλθε, τι έκανε και πως έφυγε...

Ποιο ήταν το σχέδιο και ποια η προσφορά του συντρόφου Γιάννη Πανούση στην προστασία του Πολίτη. 

Τι ακριβώς έκανε στην κυβέρνηση η Τασία Χριστοδουλοπούλου και γιατί πρέπει να την θυμόνται για την συμμετοχή της.

Ποιος ο σκοπός υπουργοποίησης και ποια η προσφορά στην οικονομία της συντρόφισσας Βαλαβάνη. 

Ποιος είναι σε θέση να εξηγήσει την αναπτυξιακή πολιτική στην οικονομία και τα ενεργειακά σχέδια στα υπουργεία Ανάπτυξης και Ενέργειας του Παναγιώτη Λαφαζάνη το 2015 που παρέδωσε... στον άλλο σύντροφο Παναγιώτη...

Υπάρχουν περισσότεροι για το τεστ κοντινής μνήμης... Όπως υπάρχουν πάρα πολλοί και από τους "άλλους" που δεν τους θυμόνται ούτε στο χωριό τους. Πολλοί από τους " άλλους" τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο του ΠΑΣΟΚ. 

Με μια μεγάλη διαφορά όμως. Τους ασήμαντους των "άλλων" τους έφεραν (και τους πήραν μαζί τους) ή οι Καραμανλήδες και οι Σαμαροβενιζέλοι (παριστάνοντας πότε τους "δεξιούς" και πότε τους "φιλελεύθερους") ή οι Παπανδρέου (παριστάνοντας πότε τους αριστερούς και πότε "σοσιαλιστές"). Τους ασήμαντους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους έφερε, ως δήθεν αριστερούς, η αγανάκτηση από την κρίση. Και άντε να τους ξεφορτωθούμε. Γι' αυτό και θα κάνουν την κρίση "εικόνισμα". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: