Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η ακυβερνησία του 2018

Του Γιώργου Κράλογλου 

Στο Μενίδι σκοτώθηκε ένα παιδί από "στραβή". Η κυβέρνηση έχει σχέδιο... Στα "γκέτο" των Εξαρχείων και των δρόμων του Πολυτεχνείου η προστασία του πολίτη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση περιμένει εκτόνωση... Στο αχούρι της Θεσσαλονίκης (πανεπιστήμιο) ο πρύτανης είναι για "γκιλοτίνα". Η κυβέρνηση θα παρέμβει... Η επιτροπεία φεύγει το 2060. Η κυβέρνηση θα την διώξει το 2018... Ποια κυβέρνηση; 

Όταν ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για επενδύσεις που έχουν ξεχασθεί, για μείωση της ανεργίας, για Αναπτυξιακά Συνέδρια που θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για έξοδο από τα μνημόνια (του χρόνου τον Αύγουστο) ψάχνεις αν έχει λήξει το διαβατήριο σου...

Όταν τον ακούς να βεβαιώνει πως θα εξαντληθεί η τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 να είσαι βέβαιος πως το 2018 θα είναι μαρτυρικός χρόνος. Χειρότερος του 2017. 

Όταν ακούς τον σύντροφο Γαβρόγλου να "θωρακίζει" την Παιδεία και τον Πολάκη τη δημόσια υγεία (πάνω σε σχέδια Τσίπρα) αναβάλλεις την εισαγωγή σου σε νοσοκομείο και πουλάς τα έπιπλα για να στείλεις τα παιδιά σου να μάθουν γράμματα. 

Όταν ακούς όλα αυτά μην αμφιβάλλεις. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί. Μένει το χρονοδιάγραμμα μέχρι το φθινόπωρο του 2018. Τότε θα συμβούν... γιατί δεν πάει άλλο στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η μυθολογία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και απομάκρυνε την Επιτροπεία θα κρατήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2018. Μετά έρχεται νέα κυβέρνηση και τέταρτο μνημόνιο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παριστάνει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος φθινοπώρου του 2017. Μέχρι τότε είναι χρήσιμος στον Σόιμπλε (τελειώνει με τις δικές τους εκλογές) και στην Λαγκάρντ (για να δει τι θα κάνει με την Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2018). 

Τους είναι χρήσιμος γιατί μόνο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεχθεί το σταγονόμετρο των δόσεων... της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ. και την (επίπονη) μερική αξιολόγηση του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Οι δανειστές αποκλείεται να εφαρμόσουν τη συμφωνία αν δεν πάρουν όσα υποσχέθηκε ο Τσακαλώτος (ιδιωτικοποιήσεις, καταβολή κρατικών οφειλών, συρρίκνωση κράτους) για να εξασφαλίσει τα ομόλογα του Ιουλίου και να αποφύγει την επίσημη χρεωκοπία. 

Από τον Σεπτέμβριο και μετά ο Τσίπρας δεν είναι χρήσιμος στους δανειστές. Θα τον αφήσουν να ασχοληθεί με τα του οίκου του... μπας και περισώσει ό,τι μπορεί ώστε να σταθεί, (όσο γίνεται) ως κόμμα στη Βουλή μετά τις εκλογές. 

Συνεπώς ως τον προσεχή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο ό,τι είδαμε... είδαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για τους ΑΝΕΛ δεν γίνεται λόγος. Έχουν τελειώσει οριστικά και το ξέρουν. Αλλά οι βουλευτικοί μισθοί είναι πολύ μεγάλοι για να τους αποχωρισθούν.

Το δίμηνο που απομένει μέχρι το τέλος του 2017 και ολόκληρο το 2018, μέχρι τις εκλογές Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου 2018 η χώρα θα συνεχίσει ακυβέρνητη. Τα πάντα οδηγούνται στον πάγο αλλά και στον τρόμο. 

Άντε να κομματιάσεις τη ΔΕΗ και να την πουλήσεις στα γνωστά συμφέροντα (τα λίγα που έχουν μείνει) έχοντας μπροστά σου τις εκλογές του 2018 (στη λήξη του τρίτου μνημονίου). 

Αν έχεις γερά γόνατα... βάλε χέρι στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ πριν τις εκλογές ή κατέβα στο Ελληνικό να λύσεις τα προβλήματα του δασάρχη...

Αν τολμάς (ως ΣΥΡΙΖΑ) βγάλε τα κοπρόσκυλα από τα αχούρια και χώσε φυλακή τις ομάδες των "λαϊκών δικαστηρίων" των πρυτάνεων ή (αν έχεις κότσια) καθυστέρησε την επαναφορά του ασύλου.

Μάζεψε τους εισπράκτορες φόρων και εισφορών από τις βιοτεχνίες, τις στάνες, τα εργαστήρια, τα χωράφια και σταμάτησε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αν είσαι δυναμική κυβέρνηση. Και τότε θα δούμε πως θα πληρώσεις τους Καρανίκες που είναι οι σίγουρες ψήφοι.

Εάν (αντίθετα σε όλα αυτά) θεωρείς τον εαυτό σου κυβέρνηση ανάτρεψε το ασφαλιστικό και το φορολογικό στα σημεία που χωλαίνουν και δώσε λύσεις στην κοινωνία και στην οικονομία αφού εξασφάλισες τις δόσεις για τα ομόλογα του 2017 και απέφυγες την επίσημη χρεοκοπία. 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύει ψήφο-ψήφο τα απομεινάρια από τους οπαδούς του για να μην διαλυθεί εντελώς στις εκλογές. Και το βλέμμα της νέας κυβέρνησης (που θα προκύψει από τις εκλογές) καρφωμένο μόνο στον ογκόλιθο του τέταρτου μνημονίου η Ελλάδα θα μείνει ακυβέρνητη (επί της ουσίας) όλο το 2018. Ας το πιστέψουμε γιατί θα το δούμε. Το 2018 μας περιμένουν τα εντελώς χειρότερα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: