Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Kρίσιμη η κατάσταση: Ελικόπτερα και εκατοντάδες Σκοπιανοί αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει τα κυβερνητικά κτίρια – Πληροφορίες για πραξικόπημα και κινήσεις ένοπλων Αλβανών UCKάδων

Νέες καταιγιστικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ με την κατάσταση ασφαλείας να επιδεινώνεται συνεχώς .

Το σκηνικό στην ΠΓΔΜ είναι εκρηκτικό και παραμένει έτσι χωρίς τίποτα να έχει τελειώσει , αντίθετα όλα τώρα ξεκινούν όσον αφορά την διάλυση των Σκοπίων και την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας».

Εκατοντάδες πάνοπλοι Σκοπιανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην κυβερνητικά κτίρια της κυβέρνησης της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα περιπολούν πάνω από τον ουρανό .

Οι σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ύψιστη επιφυλακή και έχουν εντολή να παραμείνουν σε αυτήν ενώ οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή ή προσπάθεια κατάλυσης του κράτους θα αντιμετωπίζεται με σκληρότητα , αναφέρουν πηγές .

Η παρουσία δε του Αλβανού στην καταγωγή Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου του Κοινοβουλίου δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς, και ενέχει ο κίνδυνος γενίκευσης των αντιδράσεων σε όλη την χώρα και πρόκλησης πραξικοπήματος από την πλευρά των Αλβανών.

Η κατάσταση στη χώρα είναι τεταμένη και οι αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη κάθε πιθανής επίθεσης.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πτήση πολεμικών ελικοπτέρων πάνω από το χωριό Slupchane στο δήμο Λίπκοβο.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι παρατήρησαν περίπου 11 πτήσεις μέσα σε μια ώρα από το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή .

Υπάρχουν προφανώς υπόνοιες για αποσχιστικές τάσεις σε πολλές περιοχές και χωριά που πλειοψηφούν οι Αλβανοί και η αστυνομία των Σκοπίων λαμβάνει τα δικά της μέτρα μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια του έτους δεν παρατηρήσαμε ελικόπτερα να πετούν πάνω από το χωριό μας. Όταν τα στέλνουν σε κάποιο σημείο των συνόρων πετούν πάνω από τα βουνά, έξω από το χωριό. Δεν ξέρω γιατί πλέον να πετούν πάνω από το χωριό», είπε κάτοικος του χωριού στην αλβανική εφημερίδα, ο οποίος πιστεύει ότι η αστυνομία υλοποιεί προβοκάτσιες σε περιοχές όπου το 2001 υπήρχαν εστίες αλβανικής αντίστασης .

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αλβανικές πηγές, πρώην υπάλληλος της σκοπιανής κυβέρνησης με τη βοήθεια των υπηρεσιών της γειτονικής χώρας ( Σερβίας) έχει προγραμματίσει τις δολοφονίες τριών Αλβανών βουλευτών του Κοινοβουλίου των Σκοπίων .

Ο σκοπός αυτής της επίθεσης θα είναι να προκληθεί ένταση και σύγκρουση εθνοτικού χαρακτήρα και η δημιουργία συνθηκών για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο , και η επικειμένη επίθεση θα «χρεωθεί» στο αφιονισμένο πλήθος , αναφέρει αλβανική εφημερίδα.

Ένα σενάριο εκτέλεσης δολοφονίας Αλβανών βουλευτών, έλαβε χώρα την νύχτα της 27ης Απριλίου, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τους Αλβανούς, Ziadin Sela, τονίζει η πηγή .

Το VMRO – DPMNE κατηγορεί το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ για τον αποκλεισμό και την αναβολή διεξαγωγής τοπικών εκλογών, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την άρνηση του ίδιου να καταδικάσει τη λεγόμενη αλβανική πλατφόρμα και την πρόθεση ορισμένων κέντρων να διχοτομήσουν την ΠΓΔΜ .

Η ώρα μηδέν έχει παρέλθει για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια καθώς έχουμε επιβεβαιωμένη μετακίνηση αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων εκτός της πρωτεύουσας και στις υπόλοιπες πόλεις όπως το Γκοστιβάρ την Στρούγκα την Στιπ και αλλού.

Μια σπίθα αρκεί για πάρει «φωτιά» η ΠΓΔΜ , η Σερβία , η Αλβανία , το Μαυροβούνιο , η Βοσνία και η «φωτιά» να φτάσει μέχρι τις παρυφές των βουνών των ελληνικών συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: