Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Λιγότεροι Έλληνες Άνεργοι Σήμερα, Καλύτερη Ελλάδα αύριο!!!! Το οφείλουμε στα Παιδιά μας!!!

Είναι δεδομένο ότι για τα δεινά που περνάμε, πρώτα από όλα είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι. Όχι γιατί ψηφίζουμε λάθος ανθρώπους και λάθος κόμματα. Γιατί έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σύστημα, ότι και να ψηφίσετε, στο ίδιο τέλμα θα καταλήξουμε. 

Αναφέρομαι σε άλλες συμπεριφορές που μας οδηγούν νομοτελειακά σε χειρότερες μέρες. Και όλοι μας, από το δικό του μετερίζι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μας και τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ας σταθούμε σε μερικά σημεία:

  1. Σαν εργοδότες προσλαμβάνουμε Πακιστανούς, Αλβανούς, και γενικά αλλοεθνείς. Δεν είναι ρατσιστικό το ζήτημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν στηρίζουμε τους Έλληνες που το σύνολο των εισοδημάτων τους, ως επί το πλείστον θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα. Εν αντιθέσει, με τους αλλοεθνείς ένα τμήμα των εισοδημάτων τους θα πάνε στις χώρες τους, αδειάζοντας το "βαρέλι" της Οικονομίας μας. Θα πείτε ίσως ότι αυτοί πληρώνονται μαύρα, ενώ οι δικοί μας όχι. Δυστυχώς κατέπεσε και αυτό το κάστρο. Πολλοί Έλληνες δουλεύουν για "ψίχουλα" και μάλιστα "μαύρα". Από την άλλη, αγαπητοί συμπατριώτες, θέλω να δω που θα κρυφτείτε όταν οι διάφοροι αλλοεθνείς ξεσηκωθούν στα πλαίσια των εθνικιστικών και θρησκευτικών "επαναστάσεων". Προφυλαχτείτε. Δεν θα σας την πέσουν λίγοι... θα έρθουν ομάδες ... Ενώ με τους Έλληνες μπορείτε να είστε πιό ήσυχοι. 
  2. Σαν απλοί πολίτες αγοράζουμε πολύ εύκολα ξένα προϊόντα χωρίς να δώσουμε καθόλου σημασία στην προέλευση τους. Αγαπητοί με ελάχιστη διαφοροποίηση στα έξοδα σας, μπορείτε να βοηθήσετε την Ελληνική Οικονομία. Αν μόνο 100 ευρώ περισσότερα το μήνα, πάνε σε Ελληνικά Προϊόντα, αυτό θα συνεπάγεται περίπου 6 δίς μεγαλύτερες δαπάνες σε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες ή περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας!!!! Ή μείωση της ανεργίας κατά περίπου 5%. Για παράδειγμα, γιατί να ψωνίζετε Coca Cola & Pepsi Cola; Δεν υπάρχουν εγχώρια προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές;; Γιατί να ψωνίζετε Whisky & Vodka ; Δεν μπορείτε να καταναλώσετε τσίπουρο που είναι και φθηνότερο;; Γιατί να αγοράζετε προϊόντα Πολυεθνικών που στο μέλλον μπορεί να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες;;; Προτιμάτε γιαούρτια Nestle;; σε τι υπερτερούν από τα Ελληνικά γιαούρτια;; 
  3. Ένα παράδειγμα που έζησα προσωπικά εδώ και κάποια χρόνια είναι η περίπτωση των Νοσηλευτριών. Όταν ζήτησα αποκλειστική, σε Νοσοκομείο μου πρότειναν αλλοδαπές. Επέμεινα να μου συστήσουν Ελληνίδα. Το κόστος ήταν το ίδιο. Και η εξυπηρέτηση άριστη. Γιατί δεν είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις επιλογές μας;;;

Εκτός όμως από την οικονομική πλευρά της σημερινής κρίσης, υπάρχουν πολλοί τομείς που επίσης είμαστε σε πολύ λάθος δρόμο:


  1. Είμαστε Κομματικά επηρεαζόμενοι και κολλημένοι σε ετικέτες. Από τη μια το παίζουμε προοδευτικοί και από την άλλη καταπίνουμε χονδροειδέστατες αντεθνικές πολιτικές. Επειδή φοβόμαστε μην μας πουν φασίστες, έχουμε αποδεχτεί την δυσμενή μεταχείριση των Ελλήνων σε σχέση με τους αλλοεθνείς. Δεν διαμαρτυρόμαστε για τις αλλαγές στην Ιστορία των σχολικών βιβλίων..Δεν διαμαρτυρόμαστε για τους Έλληνες άστεγους που παραμένουν αβοήθητοι...Φοβόμαστε μην μας πούνε Χρυσαυγίτες ή Εθνικόφρονες... Δεν μας ταρακουνάει η προσπάθεια της Αλβανίας να διεκδικήσει την Ήπειρο μας...Δεν μας ταρακουνάει η προσπάθεια των Σκοπιανών να σφετεριστούν Εθνικά σύμβολα... 
  2. Διαλύουμε τις οικογένειες μας για πλάκα. Το σύνθημα είναι να περνάμε καλά. Ανεπιθύμητη κύηση;;; Εύκολο..Πάμε γιά έκτρωση!!! Ανεπιθύμητος ο σύζυγος ή η σύζυγος;;; Ελα μωρέ, υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια... Ναι, αλλά τα χρόνια περνάνε. Θα έρθουν τα γηρατειά και οι ασθένειες;;; Που θα είναι τα εκτρωμένα παιδιά που θα σας βοηθήσουν;; Που θα είναι τα εγγόνια που θα είχατε από τα παιδιά που εκτρώσατε, για να σας χαμογελάσουν;; Να περνάτε καλά σήμερα...Αυτή είναι η μόνιμη σκέψη σας... Πως μπορείτε να σκέφτεστε τόσο ανεύθυνα;;; Σκεφτείτε ότι στο διάστημα 1981ν μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 5 εκατομμύρια εκτρώσεις..Μισή Ελλάδα χαμένη...Για να πούμε καλύτερα "σκοτωμένη".. 
Ξυπνήστε...Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας. Τα παιδιά μας δεν είναι το βάρος μας. Είναι η ελπίδα μας. Είναι το αύριο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: