Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή Εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία;;

Κάτι κακό θα συμβεί;;

Πολλές φορές η υποτιθέμενη νηνεμία, υποκρύπτει το τσουνάμι που έρχεται. Στην πολιτική οι “υψηλές” διαβεβαιώσεις περί κάλμας σε γεγονότα που κοχλάζουν, πιθανώς να υποκρύπτουν το ακριβώς αντίθετο!

Έτσι, η ανακούφιση που προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα η είδηση της απόφασης του Προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνωφ, για σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ από τον νικητή των εκλογών του Δεκεμβρίου 2016, Ζόραν Ζάεφ, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και των τριών αλβανικών κομμάτων (“αλβανική πλατφόρμα”), δεν μπορεί να μας κάνει να ησυχάζουμε!

Ειδικότερα, εμάς τους Έλληνες, από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα τρία αλβανικά κόμματα που θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, εκτελούν στο ακέραιο τις εντολές του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και ως σκοπό έχουν την προσάρτηση, σε πρώτη φάση του αλβανόφωνου κομματιού των Σκοπίων στην υπό διαμόρφωση “Μεγάλη Αλβανία”! 

Οι πανηγυρισμοί λοιπόν, στην αναγγελία της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στα Σκόπια, για μας, δεν μπορεί να σηματοδοτήσει επ΄ ουδενί την ύπαρξη σταθερότητας στη γειτονική χώρα! Η αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων, μόλις ξεκίνησε!

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Τραμπ – Ερντογάν εγκυμονούν κινδύνους για την Ελλάδα!

Τις ίδιες ώρες στις ΗΠΑ πραγματοποιείτο η πολυθρυλούμενη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Μια συνάντηση που είχε πολλά ΟΧΙ από πλευράς του Αμερικανού Προέδρου, παρά το γεγονός των εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων για στενή συνεργασία των δυο χωρών, για την πατροπαράδοτη φιλία τους και άλλα τέτοια συναφή!

Για τους “εκτιμητές” όμως, οι μεγάλες διαφωνίες ήταν ξεκάθαρες και δεν θα μπορούσαν με κανένα τρόπο να κρυφτούν!

Η Ουάσιγκτον αρνείται πεισματικά την έκδοση στην Τουρκία του άσπονδου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια και θεωρείται από τον Ερντογάν ως ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και στο οποίο κόντεψε να χάσει τη ζωή του ο Τούρκος Σουλτάνος!

Επίσης, σύμφωνα με τις πάντοτε επιβεβαιωμένες ειδήσεις των πηγών μας, ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε στον Ερντογάν ότι, δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία! Από τη στιγμή που η απόφαση για τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους είναι ειλημμένη!
Τι “αντίδωρο” θα λάβει η Τουρκία;;

Από αυτό το σημείο αρχίζουν οι ανησυχίες για την Πατρίδα μας! Γιατί, η δημιουργία του Κουρδικού κράτους, θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει εδάφη και κυριαρχικά δικαιώματα η Τουρκία! Και το ζητούμενο είναι, ποιο θα είναι το “αντίδωρο” από πλευράς ΗΠΑ, προς την Τουρκία γι΄ αυτήν την απώλεια εδαφών;;


Σε αυτές τις περιπτώσεις, την πληρώνει πάντα ο αδύναμος κρίκος! Και αδύναμος κρίκος στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι η Ελλάς! Η Ελλάς των Μνημονίων, της δυστυχίας, της μιζέριας και των ανίκανων πολιτικών μας! Της ανίκανης και τραγελαφικής ελληνικής κυβέρνησης που αποδέχεται ραγιάδικα, δηλαδή με δουλοπρέπεια όλες τις εντολές και τις επιθυμίες των “εταίρων” μας και “συμμάχων” μας!

Γι΄ αυτό, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ανησυχία μας για τη δημιουργία ενός “θερμού” επεισοδίου στο Αιγαίο μας, από την πλευρά της Τουρκίας! Που θα διαμορφώσει μια άλλη οξυμένη και τεταμένη κατάσταση, στην οποία ενδεχομένως να παρέμβει το ΝΑΤΟ προκειμένου να το παίξει επιδιαιτητής και έτσι, να διχοτομήσει το Αιγαίο!

Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο και δεν ασχολείται καν με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας! Σφυρίζοντας αδιάφορα!
Επί του πιεστηρίου, μια σημαντική πληροφορία!

Πριν λίγες ημέρες έφθασε – για πολλοστή φορά – άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα που αφορούν τις δυο χώρες. Προβλεπόταν να παραμείνει στην Πατρίδα μας μέχρι το τέλος του μήνα!

Ωστόσο, την Παρασκευή (19 Μαίου) αναχώρησε ξαφνικά για την Τουρκία, λέγοντας σε ομήγυρη της εμπιστοσύνης του, πως “ενδεχομένως κάτι μπορεί να συμβεί και πρέπει να βρίσκομαι εκεί και όχι εδώ”!

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί, είτε με ένα “θερμό” επεισόδιο που θα γίνει στο Αιγαίο από την Τουρκία, είτε κάποια πληροφορία για εσωτερικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα!

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, εάν η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι ενήμερο γι΄ αυτήν την πληροφορία, που παρουσιάζουμε σήμερα εμείς κατ΄ αποκλειστικότητα!

Θα πρέπει να έχουν λάβει καταλλήλως τα μέτρα τους και ας αποδειχτεί – το ευχόμαστε – πως ήταν “άνθρακας ο θησαυρός”!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”Δεν υπάρχουν σχόλια: