Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί εθνικιστές με τις δηλώσεις Ζάεφ ότι δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες

Σε πανικό βρίσκονται οι ψευδομακεδόνες εθνικιστές του Νίκολα Γκρουέφκσι (Νικόλα Γρούιου, ελληνικής καταγωγής εξωμότη) από τις δηλώσεις του ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού SDSM, Ζόραν Ζάεφ, στις οποίες εμμέσως παραδέχθηκε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο Ζόραν Ζάεφ, στην σερβική ιστοσελίδα KURIR και στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES, στην πρώτη ανέφερε πως «οι “Μακεδόνες” και οι Σέρβοι είναι ίδιος λαός», ενώ στη συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι «οι “Μακεδόνες” και οι Βούλγαροι είναι ένας λαός».

Δεν έχει και άδικο, αφού οι νοτιοσλάβοι μεταξύ τους είναι «ξαδέλφια», οι δε Σκοπιανοί βουλγαρόφωνοι που παριστάνουν τους Μακεδόνες είναι Βούλγαροι κανονικότατοι.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτές οι αλήθειες δεν άρεσαν στους γραφικούς ψευδομακεδόνες και η εφημερίδα VECER, που πρόσκειται στο κόμμα του Γκρουέφκσι, έσπευσε να φιλοξενήσει τις απόψεις του ψευδοϊστορικού Νόβιτσα Βελιάνοφσκι, που χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές του ηγέτη του SDSM «απαράδεκτες, αβάσιμες και γελοίες».

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που η ψευδομακεδονία κινδυνεύει με κατάρρευση υπό το βάρος των ανιστόρητων ψεμμάτων, μια χούφτα γραφικών απατεώνων παραμυθάδων προσπαθούν να υπερασπιστούν το άκρως επικίνδυνο παραμυθάκι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: