Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα Σκόπια κηρύσσονται σε κατάσταση πολέμου – Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις – Τετ α τετ με UCKαδες – Σε καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού το Αρχηγείο του Ιβάνοφ

Ωρα μηδέν για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια καθώς έχουμε επιβεβαιωμένη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων από και προς την πρωτεύουσα Σκόπια (15 χλμ βόρεια της πόλης) αλλά και στις πόλεις του Γκοστιβάρ, Στρούγκας και κά .

Οι Αλβανοί UCKάδες είναι πάνοπλοι έτοιμοι σε προκαθορισμένες τοποθεσίες εντός της χώρας και πολύ σύντομα θα επιτεθούν με πρόσχημα την άρνηση του προέδρου των Σκοπίων να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ. 

Πλέον είναι και θέμα ωρών να έχουμε την πρώτη ένοπλη αντιπαράθεση μετά από καιρό.

Ο πρώην επικεφαλής των σκοπιανών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της χώρας Βλαντιμίρ Πιβοβάνωφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και το κανάλι TAG εκτιμά ότι η κατάσταση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ είναι λίγο πριν την έκρηξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απερχόμενη κυβέρνηση είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει σενάρια αποσταθεροποίησης που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί καν να φανταστεί.

Μονάδες τεθωρακισμένων ευρίσκονται στην έξοδο του χωριού Nova Breznica όπου δεκάδες ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ κινούνται προς την περιοχή «Jasen» στα Σκόπια έχοντας λάβει όλες τις προφυλάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δύναμη αυτή ετοιμάζεται να «συλλάβει» υποτιθέμενους «πραξικοπηματίες» ενώ το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είναι σε πλήρη αναβρασμό.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επί της οδού τοποθετήθηκαν φάροι για τον περιορισμό της λωρίδας κυκλοφορίας προκειμένου να περάσουν στρατιωτικά οχήματα τα οποία ήταν φορτωμένα εμπορεύματα.

«Η φάλαγγα των αρμάτων και των ΤΟΜΑ πολύ μεγάλη και έχει προορισμό το Jasen. Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ειδική άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», αναφέρει αξιωματούχος χωρίς όμως να τονίζει ποια είναι η αποστολή τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες το «Jasen» είναι ένα καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού στο οποίο ο πρόεδρος Ιβάνοφ προετοιμάζει το έδαφος για την δημιουργία «αρχηγείου» , δεδομένου ότι σε επικείμενο σχηματισμό κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος θα κηρύξει κατάσταση πολέμου με το πρόσχημα του πραξικοπήματος .

Ο σκοπιανός στρατός παρέμεινε από το Πάσχα μέσα στους στρατώνες ενώ αντιπροσωπεία αξιωματικών που επιλέχθηκε από τον επικεφαλής του κόμματος VMRO προετοιμάζει μαζί με τους προεδρικούς συμβούλους τις επόμενες κινήσεις του Προέδρου.

Όλοι οι αξιωματούχοι του κόμματος αυτού και πάνω απ ‘όλα, ο Ιβάνοφ, ο Γκρουέφσκι και οι οικογένειες τους σε περίπτωση κήρυξη κατάστασης πολέμου θα μεταφερθούν στο «Jasen». Ανώτεροι αξιωματικοί ανέφεραν ότι οι αποθήκες που υπάρχουν έτοιμες στην περιοχή μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 100 άτομα.

Υπενθυμίζουμε ότι η πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί στα Σκόπια έχει προκαλέσει μια εστία αποσταθεροποίησης για τα Βαλκάνια και έχει δοθεί η ευκαιρία στον αλβανικό εθνικισμό να αναβιώσει.

Εντωμεταξύ 3000 ένοπλοι Αλβανοί έχουν περάσει από το Κόσσοβο στο Τέτοβο τις τελευταίες ημέρες και οραματίζονται ήδη την δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας».


Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ως ωμή και κατηγορηματική παρέμβαση της δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) μέσω των πρεσβευτών, κατήγγειλε ο πρώην Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν.Γκρουέφσκι και στην ουσία προαναγγέλλει εξελίξεις άκρως ανησυχητικές στα βόρεια των ελληνικών συνόρων.

«Έχουμε επισημάνει ξεκάθαρα και άμεσα ότι υπάρχει εξωτερική παρέμβαση στη δημιουργία της κρίσης στην ΠΓΔΜ . Η παρέμβαση ξένων πρεσβευτών καθώς και ο ρόλος του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα ως όργανο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) και ορισμένων εξωτερικών αξιωματούχων που ασκούν υπέρτερες πιέσεις ,αλλά και ο εκβιασμός σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης είναι απολύτως απαράδεκτη», αναφέρει με ανακοίνωση το κόμμα του Νικόλα Γκρουέφσκι VMRO – DPMNE , μετά την συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Johannes Hahn, ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλο-αλβανικές θέσεις του σε περιστατικό με την Ελλάδα και με αφορμή του θέματος των Τσάμηδων.

Το VMRO – DPMNE κατηγορεί το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ για τον αποκλεισμό και την αναβολή διεξαγωγής τοπικών εκλογών, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την άρνηση του ίδιου να καταδικάσει τη λεγόμενη αλβανική πλατφόρμα και την πρόθεση ορισμένων κέντρων να διχοτομήσουν την ΠΓΔΜ .

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία και μαζί με τις τοπικές εκλογές, το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να θέσουμε τέλος στη μακροχρόνια κρίση η οποία δεν μπορεί να λυθεί αυτή τη στιγμή» , ανέφερε ο ίδιος στο τέλος της ανακοίνωσης.

O Σκοπιανός πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ έχει ήδη θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις για την προστασία , την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ», ενόψει των απειλών των Αλβανών για εμφύλιο πόλεμο μέσα στην χώρα σε μια επανάληψη του 2001 , μετά την διορία 10 ημερών που έχει δοθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης .

Πρόκειται σαφώς για άγρια σκηνικά λαμβάνουν χώρα ήδη δίπλα στα ελληνικά σύνορα και στο κρατίδιο των Σκοπίων στο οποίο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του UCK , οι οποίες τώρα ονομάζονται ANA, (αλβανικός απελευθερωτικός στρατός), λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά Σκόπια λόγω του αδιεξόδου των προσπαθειών να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ εν μέσω απειλών από ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ , θα προκαλέσουν πολλούς να «έρθουν» στην περιοχή αυτό είναι σίγουρο .

Η «φωτιά» στην ΠΓΔΜ πολύ εύκολα θα διαχυθεί σε Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία και εκεί αναμένεται η εμπλοκή του ΝΑΤΟ που θα διεξάγει «ανθρωπιστική επιχείρηση» , ενώ ……οι Ρώσοι ήδη «ζεσταίνουν» τις μηχανές των μεταφορικών αεροσκαφών τους που θα κουβαλήσουν τους αλεξιπτωτιστές τους στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: