Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Τα σκληρά νομίσματα σε καταστροφικές περιόδους

Δυστυχώς υπάρχουν περίοδοι, όπου Κράτη μεμονωμένα ή μεγάλες ομάδες Κρατών, περνούν καταστροφικές περιόδους. Η Παγκόσμια Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες περιόδους. Χωρίς εξαιρέσεις όλες οι Χώρες έχουν περάσει τέτοιες φάσεις. Και όπως φαίνεται, η αυτο-καταστροφικότητα του ανθρώπινου γένους θα γεμίσει νέες σελίδες πόνου, θλίψης και αίματος. Που θα οδηγήσουν σε οικονομικές καταστροφές. 

Σε τέτοιες περιόδους, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια προϊόντα εκτός του ότι είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας, είναι ταυτόχρονα και πολύ σκληρά νομίσματα. Δηλαδή αυτά τα αγαθά μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στην ανταλλαγή με άλλα αγαθά, λειτουργώντας σαν νομισματικές μονάδες και μάλιστα πολύ καλύτερα από τα όποια πραγματικά νομίσματα κυκλοφορούν σε εκείνες
τις περιόδους.   Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά:


  1. Το Μέλι. Δεν χαλάει ποτέ. Εντύπωση προκαλεί η εμμονή της αναγραφής μικρής διάρκειας ζωής στις συσκευασίες μελιού. Μην δίνετε σημασία. Απλά να δίνετε προσοχή στο να αγοράζετε καλό μέλι. 
  2. Το Ελαιόλαδο. Χρησιμότατο για την διατροφή μας αλλά και ιδιαίτερα πολύτιμο σε ανταλλαγές αγαθών
  3. Η ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι 
  4. οι κονσέρβες. Οι περισσότερες των κονσερβών έχουν διάρκεια πολύ μεγαλύτερη της αναγραφόμενης διάρκειας ζωής τους. Πρακτικά αν δείτε ότι η κονσέρβα διατηρεί το σχήμα της (να μην έχει φουσκώσει) και να μην έχει σκουριάσει, τότε είναι 99% σίγουρο ότι δεν έχει πρόβλημα κατανάλωσης. Αν την ανοίξετε και διαπιστώσετε ότι δεν έχει αλλοιωθεί η οσμή και η γεύση (δεν έχει επέλθει ξινίλα) τότε 100% είναι κατάλληλη για χρήση. Απλά όταν ανοιχθεί μια κονσέρβα, το περιεχόμενο της πρέπει να αναλωθεί όσο πιό σύντομα γίνεται. 
  5. ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι. Ειδικά στα ζυμαρικά, η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης είναι μικρότερη από την πραγματική. Αν η αποθήκευση τους είναι σωστή, η διάρκεια ζωής τους μπορεί να είναι από λίγους μήνες μεγαλύτερη έως και δύο χρόνια. Στα όσπρια, ρύζι κινηθείτε εντός των ημερομηνιών λήξης. 
  6. Σοκολάτες Υγείας. Συνήθως η διάρκεια της ζωής τους είναι περίπου 18 μήνες. Όμως μπορούν να αναλωθούν και μερικούς μήνες μετά. 
  7. προϊόντα προσωπικής υγιεινής όπως π.χ τα σαπούνια, οινόπνευμα, βαμβάκι
  8. βασικά φάρμακα (αντιπυρετικά, αναλγητικά κλπ)
  9. Μερικά αλκοολούχα ποτά μπορεί να αποδειχθούν παρομοίως σωτήρια. 
  10. Κρασιά. Πολύ χρήσιμα όταν δεν είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού που είναι να πιούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: