Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αντίγραφα του Τσίπρα παντού

Του Γιώργου Κράλογλου

Τα εισιτήρια δεν τα αύξησε ο σύντροφος Σπίρτζης. Τα αύξησε η Μέρκελ!! Έτσι, περίπου, μας είπε. Όποιος θεωρεί τον Σπίρτζη υπουργό βεβαίως και κάνει χαρακίρι. Αν τον δει όμως ως "καταφερτζή", πιστό αντίγραφο του Τσίπρα, θα καταλάβει γιατί είναι υπουργός. Το καθεστώς θα συνεχίσει με "καταφερτζήδες" αντίγραφα Τσίπρα. Οι αλλαγές δεν θα αργήσουν. Τα σενάρια εκλογών είναι "κόλπο". 

Αυτό που, κατά πάσα βεβαιότητα, ετοιμάζεται είναι η δημιουργία (πέστε το και ανασχηματισμό) μιας δεύτερης ομάδας "καταφερτζήδων", στα πρότυπα Φλαμπουράρη και Τσίπρα, όπως η σημερινή ομάδα των Παππά, Σπίρτζη, Κουρουμπλή, Γεροβασίλη. Οι Τσακαλώτος, Σταθάκης χρησιμοποιούνται μόνο κατά περίπτωση...

Ανικανότητες όπως της κυρίας Τασίας, του σύντροφου Δρίτσα και ξεπερασμένες (από τον Τσίπρα) αντάρτικες αγριάδες... στιλ Σκουρλέτη, θεωρούνται αποτυχία. Έφεραν αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Στα όρια είναι... η περίπτωση Κατρούγκαλου. 

Το αριστερό θεατριλίκι Δρίτσα δεν έπεισε ούτε τους χειραγωγημένους εργατοπατέρες του Πειραιά. Και οι αγώνες... στα βουνά της Χαλκιδικής του Σκουρλέτη ήταν ύβρις και για τον Άρη...

Αυτό το αριστερό μοντέλο φαίνεται πως τελειώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το διαδέχεται το "μοντέλο" του αριστερού "καταφερτζή" που έχει τη "συμπάθεια και την στοργή" των δανειστών. 

Έτσι (όπως πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ) θα εξασφαλιστούν και τα νέα δανεικά (6 δισ. πρώτη δόση) για να πληρωθούν χρέη. Με τον τρόπο αυτό δεν θα φύγουν από τον κορβανά λεφτά για τις συντάξεις (μετά τον Ιούλιο). Και κρατείστε το αυτό. 

Να και ένα παράδειγμα του "μοντέλου" του αριστερού καταφερτζή. Όταν ρώτησαν τον Τσακαλώτο τι θα γίνει με τα φέσια των 5,7 δισ. ευρώ σε πληρωμές και επιστροφή ΦΠΑ στις ελληνικές επιχειρήσεις, είπε πως όσο περιμένουμε τα δανεικά, για να τα πληρώσουμε, δεν θεωρούμε ότι έχουμε χρέη...

Η νέα ομάδα "καταφερτζήδων" θα είναι (όπως πληροφορούμαι) η πρώτη πολιτική εξέλιξη μόλις περάσουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το αγροτικό. Γιατί τα αγκάθια αυτά σε μέγεθος αγγουριού... θα περάσουν. 

Η συμφωνία με τους δανειστές είναι δεδομένη και ας παριστάνουν (οι δανειστές) πως ενοχλούνται ακόμη για την κομματικοποίηση του κράτους. Μένει να μάθουμε και εμείς... τη συμφωνία. 

Οι κυβερνητικές μεταβολές (πέστε το και ανασχηματισμό) για το διπλασιασμό των καταφερτζήδων στην κυβέρνηση δείχνουν επιβεβλημένες για να περάσει το καθεστώς στην επόμενη φάση.

Δεν λούζεται ο Τσίπρας, τα μύρια όσα, για τη, βάσει σχεδίου, πολιορκία του κράτους με τους στρατευμένους συντρόφους Πρυτάνεις, καθηγητές, ινστρούχτορες, αριστερούς παράγοντες και "αγωνιστές" για να σηκωθεί και να φύγει επειδή δεν τον θέλουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ...

Όταν σπέρνουν πληροφορίες για εκλογές και ο Τσίπρας κάνει πολιτικές συναντήσεις όπως του συντρόφου Κουβέλη και άλλες... κάποιους δουλεύουν. 

Κάποια συνεννόηση έχουν και με την Μέρκελ. Την καθησυχάζουν ότι όλα θα πάνε καλά. Ότι θα εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο. Και ας προετοιμάζεται για το τέταρτο. 

Αρκεί να συνδυαστεί και με τη ρύθμιση του χρέους για να μπορούν να το περάσουν στους ιθαγενείς. 

Έτσι έγινε και στο colpo grosso του δημοψηφίσματος που (και κατά τη συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου -σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΙ-) συμφωνήθηκε με τους δανειστές περιμένοντας ότι ο Τσίπρας θα εξασφάλιζε το ΝΑΙ αντί του ΟΧΙ οπότε και αναγκάστηκε να το μετατρέψει σε ΝΑΙ. 

Το αριστερό καθεστώς, μπορεί να το διαλέξαμε εμείς, τρεις φορές, αν βάλεις και το δημοψήφισμα, αλλά ήρθε για να μείνει. 

Και θα μείνει γιατί 153 αριστεροί (με τα δεκανίκια τους) δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Δεν έχουν που να πάνε έξω από τη Βουλή. Δεν ξέρουν τίποτε άλλο εκτός από απεργίες και καταλήψεις. 

Θυμηθείτε (οι παλιότεροι) τον Πασοκισμό των πρασινοφρουρών και των κλαδικών που ζήσαμε στο πετσί μας ως λαός. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έφυγε. Αλλά ο Πασοκισμός, ως καθεστώς, πρασινοφρουρών, και στρατού κατοχής στο κράτος έμεινε. 

Έμεινε και έχει, στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του "φορέα της τεχνογνωσίας" για το πέρασμα (στην πράξη) "αριστερού οράματος" στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Γιατί στα άλλα στρώματα, τα υψηλά, οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και οι προηγούμενοι) συνεργάζονται. Και μάλιστα μια χαρά σε όλα τα επίπεδα. Είναι θέμα χρόνου να το καταλάβουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: