Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τα καμπανάκια των ειδικών για αυτά που έρχονται...

Εκτός από όσα βλέπουμε να εξελίσσονται ανησυχητικά γύρω από την Ελλάδα, οι ανησυχίες γίνονται εντονότερες και μέσα στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις έμπειρων σχολιαστών:

Τράγκας:Οι φήμες για «κούρεμα» στις καταθέσεις και οι Έλληνες πολιτικοί

«Η κοιλάδα δεν έχει πλέον τράπεζες. Οι μετοχές τους δεν κάνουν πλέον ούτε για χαρτί τουαλέτας. Ήδη ψιθυρίζεται ότι θα έχουμε βαθύ «κούρεμα» με την ψιλή. Το διαψεύδουν αλλά αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν καταργούν τα capital controls;


Δύσκολα η ελληνική κοινωνία θα αποφύγει μια καταστροφή η οποία θα οδηγήσει το μέσο όρο των μισθών και των συντάξεων κάτω από τα επίπεδα γειτονικών πρώην σοβιετικών χωρών.


Τα γεγονότα και οι αλλαγές που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες θα είναι κοσμογονικά. Θα έχουν τέτοιο μέγεθος και θα είναι τόσο ριζικά, που θα αλλάξουν την χώρα για πάντα. Θα αλλάξουν τον τρόπο που ο Έλληνας σκέφτεται, εργάζεται και, γενικότερα, τον τρόπο που ζει. Όλοι θα χρειαστεί να καταλάβουν ότι π.χ. όταν μια χώρα γίνεται μέλος μιας νομισματικής ένωσης, παραδίδει οικειοθελώς, ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. Ή πως όταν ένα κράτος δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τις υπάρχουσες συντάξεις, δεν έχει άλλη διέξοδο από το να τις περικόψει. Όλοι θα μάθουμε πολλά, πάρα πολλά. Ίσως και περισσότερα απ’ όσα αντέχουμε ορισμένοι…Δεν υπάρχουν σχόλια: