Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Θα κάψουμε όλη τη Τουρκία

«Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την Τουρκία»! Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Sabah, o Emre Aköz, αναγγέλλει ότι το ΡΚΚ ετοιμάζεται να επιχειρήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας που θα στοχεύουν πλέον στρατηγικά κέντρα εντός του τουρκικού εδάφους.

Την απειλή αυτή εναντίον του τουρκικού κράτους εκτοξεύει ο μεγάλος πολέμαρχος του ΡΚΚ, o Cemil Bayık, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως τις εντολές πλέον για τις επιχειρήσεις του ΡΚΚ δεν τις επηρεάζει ο Οτσαλάν, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές του Ιμραλί, άλλα τις εντολές δίνει το αρχηγείο του ΡΚΚ που καταστρώνει τα πολεμικά σχέδια από το Βόρειο Ιράκ.

Οι απειλητικές αυτές δηλώσεις του αρχηγού του ΡΚΚ, Cemil Bayık, έρχονται μετά την πλήρη κατάρρευση της λεγόμενης «Διαδικασίας Επίλυσης του Κουρδικού» πού είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Ερνογάν πριν από μερικά χρόνια και η οποία κατέρρευσε μετά την πρωτοφανή σκλήρυνση του ίδιου του Τούρκου προέδρου εναντίον των Κούρδων, για να πολώσει το εκλογικό του σώμα και να καταγάγει μεγάλη νίκη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Οι εξελίξεις βέβαια ξεπέρασαν και τον ίδιο τον Ερντογάν, καθώς στην Συρία ήδη ο κουρδικός κλάδος του ΡΚΚ, το PYD, έχει συμμαχήσει με τους Ρώσους και πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των Τζιχαντιστών και κατά των άλλων ισλαμικών ομάδων που συνεργάζονται με την Άγκυρα.

Η τρομοκρατική επίθεση της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης των Κούρδων με πάνω από 100 Κούρδους νεκρούς και η τελευταία δολοφονία του Κούρδου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi, στις 28 Νοεμβρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τώρα οι Κούρδοι μαχητές απειλούν ανοιχτά με μεγάλο πόλεμο μέσα στην ίδια την Τουρκία, την ίδια ώρα που η κρίση με την Ρωσία έχει αρχίσει να επηρεάζει πολύ άσχημα την τουρκική οικονομία.

Την ίδια στιγμή αποκλειστικές φωτογραφίες από γερμανικά ΜΜΕ που δείχνουν πως μια δύναμη 1.500 Κουρδών μαχητών ακόμα και γυναικών να ενώνονται με τους Ρώσους σε ένα στρατόπεδο έξω από το Χαλέπι της Συρίας, επισφραγίζουν την συμμαχία μεταξύ των Κούρδων και των Ρώσων στον πόλεμο της Συρίας, μια συμμαχία που έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα.

Ο συριακός κλάδος του ΡΚΚ, το YPG, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Ρώσους που πολεμούν τους Τζιχαντιστές στην Συρία, εξέλιξη που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον συριακό εμφύλιο. Οι κουρδικές δυνάμεις προσέρχονται στις μάχες που γίνονται στην περιφέρεια του Χαλεπιού μεταξύ των Τζιχαντιστών και των δυνάμεων που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά βομβαρδίζουν τις θέσεις των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί και εξελίξεις μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας όπου η διαμάχη με τους Κούρδους παίρνει νέα τροπή μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi, από Τούρκους παρακρατικούς.

Μάλλον θα το σκεφτούν πολύ εκεί στην Άγκυρα πριν επιχειρήσουν χερσαία εισβολή στην Συρία για την δημιουργία υποτίθεται ουδέτερης ζώνης «ασφαλείας», καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς σε βάρος των τουρκικών επιδιώξεων.

Οι εξελίξεις τρέχουν και με αυτό το μέτωπο!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: