Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Η Κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία μέσα στο Δεκέμβριο.-Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Πρώτα η είδηση: Η συγκυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία μέσα στον Δεκέμβριο και σχεδιάζεται η δημιουργία άλλης συγκυβέρνησης ή οικουμενική χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα με πρωθυπουργό (το πιθανότερο) τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο λόγος της αλλαγής: Η προσχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στα «θέλω» της Άνγκελα Μέρκελ και η άρνησή του να σεβαστεί τις αμερικανικές επιθυμίες να μην πράξει οτιδήποτε που θα αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό χώρο της Τουρκίας. Με την προσχώρηση του πρωθυπουργού στις απαιτήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου να
παίξει σημαντικό ρόλο η Τουρκία με αφορμή το προσφυγικό ερέθισαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι τελικά η Κυβέρνηση των Αθηνών θα συναινέσει στις μεικτές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στο Αιγαίο.

Οι Αμερικανοί κάτι τέτοιο δεν θέλουν καν να το ακούσουν γιατί αναβαθμίζεται ο ρόλος τους στην περιοχή και φέρνει εμπόδια στα σχέδιά τους για την ίδρυση Κουρδικού κράτους.

Είναι άγνωστο γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός στον υπόγειο πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας επέλεξε το στρατόπεδο της Μέρκελ.

Έτσι – κατά αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες – οι Αμερικανοί αποφάσισαν το τέλος της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και έδρασαν αστραπιαία.

Καθοριστική κίνηση στην προσπάθειά τους να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός (που δεν βγαίνει με τίποτα) ήταν να ζητήσουν ραντεβού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Λεβέντη στη Βουλή.

Τον επισκέφθηκαν ο Ελληνοαμερικανός παράγοντας κ. Μέρμηγκας (ο ίδιος που είχε ρυθμίσει το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2014), μέλος του Ινστιτούτου Μπιλ Κλίντον και άνθρωπος ειδικών αποστολών του Λευκού Οίκου, μαζί με έναν Αμερικανό , ο ποίος παραμένει για εμάς ακόμη άγνωστος.

Χωρίς περιστροφές είπαν στον κ. Λεβέντη ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αυτή τη στιγμή τη στήριξη της συγκυβέρνησης και εργάζονται για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, γεγονός που επιθυμεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης πείστηκε από τους συνομιλητές του, αλλά ορισμένοι βουλευτές του έλεγαν ότι θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό. Κατόπιν αυτού ο κ. Λεβέντης ενημέρωσε όλους τους βουλευτές του ότι η γραμμή αλλάζει και η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, γιατί «είναι ένας προϋπολογισμός που δεν βγαίνει με τίποτα». Και προφανώς για να καθησυχάσει τον αμερικανικό παράγοντα, που είχε ανησυχήσει με τις φήμες ότι μερικοί από τους βουλευτές του Λεβέντη θα ψήφιζαν υπέρ του προϋπολογισμού, έδωσε εντολή στον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο να βγάλει ανακοίνωση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η ανακοίνωση εξεδόθη στις 8 το βράδυ και ανακοινώθηκε ζωντανά από το προαύλιο της Βουλής στα δελτία των 8.

Σύμπτωση; Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι: το Πόθεν Έσχες του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη παρουσιάζει μεγαλύτερα προβλήματα, εκτός από την παράλειψη του ενός εκατομμυρίου. Παρουσιάζει και πρόβλημα με συμμετοχές του σε ακίνητη και κινητή περιουσία.

Η βόμβα αυτή, με πρωτοβουλία μάλιστα του κ. Βαρεμένου, έχει την εξής εξήγηση: Ο κ. Σταθάκης θεωρείται ότι είναι του κλίματος των ΗΠΑ και οι Αμερικανοί τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: