Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ο Ερντογάν «φευγάτος» έχει καταληφθεί από πολεμικό ντελίριο

Ο Ερντογάν «φευγάτος» έχει καταληφθεί από πολεμικό ντελίριο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει «ξεφύγει» τελείως και καθίσταται πλέον μεγάλος κίνδυνος για την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως υποστηρίζει ένας γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Cumhürriyet.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Fuat Avni, αναφέρει στο άρθρο του, (Erdoğan’ ın Türkiye’ yi savaşa sokma planı), ότι ο Τούρκος πρόεδρος μετά την αποτυχία του κόμματος του στις εκλογές της 7
Ιουνίου να κερδίσει την αυτοδυναμία μετά από 13 χρόνια εξουσίας, έχει «ξεφύγει» και καθίσταται επικίνδυνος για την Τουρκία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στο προεδρικό μέγαρο συζητούνται σχέδια για πολεμική αναμέτρηση ακόμα και με την Ρωσία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και την ρωσική επέμβαση, με στόχο να παρασύρουν το ΝΑΤΟ κατά των Ρώσων σε ένα μεγάλο πόλεμο με παγκόσμιες συνέπειες.

Στο εσωτερικό θεωρείται σαν ο μεγάλος ηθικός και για πολλούς ο φυσικός αυτουργός της εκατόμβης των νεκρών στην Άγκυρα με την τρομοκρατική επίθεση, για την οποία αιωρούνται πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και κυρίως για την πλήρη απουσία των δυνάμεων ασφαλείας στη περιοχή πριν από τις εκρήξεις.

Ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να παρασύρει την Τουρκία ακόμα και σε ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο αν αισθανθεί ότι θα απειληθεί ουσιαστικά η μονοκρατορία του. Είναι εντυπωσιακό πως οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που παίρνουν γραμμή από το προεδρικό μέγαρο, (εφημερίδα Sabah 12/10), για να πολώσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα έγραψαν πως την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα την… έκαναν Κούρδοι του ΡΚΚ με… την βοήθεια του Άσαντ της Συρίας.

Σίγουρα όλα αυτά θα πρέπει να μας βάλουν σε εγρήγορση γιατί οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα από εδώ και πέρα θα είναι ραγδαίες και καταλυτικές και είναι άγνωστο πως θα μας επηρεάσουν άμεσα, καθώς ο άλλοτε «χαρισματικός» Ταγίπ Ερντογάν, έχει μεταταχτεί σε απρόβλεπτο κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: