Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η ζώνη του Σέvγκεν καταρρέει υπό το βάρος των προσφυγικών ροών (ΦΩΤΟ)

Ιταλία και Αυστρία επαναφέρουν συνοριακούς ελέγχους μετά από Γερμανικό αίτημα.
Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη επιδεινώνονται μέρα με την μέρα με την Γερμανία να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους και να παραδέχεται ότι πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην τεράστια εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Καθώς οι τριβές μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών αυξάνονται λόγω της αδυναμίας τους να φτάσουν σε μια κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οικοδόμημα της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης δοκιμάζεται υπό το βάρος των ατέρμονων μεταναστευτικών ροών.
Η απόφαση του Βερολίνου έρχεται μετά την δριμιά κριτική που άσκησε κατά των χωρών που αρνούνται τις ποσοστώσεις και την ανακοίνωση ότι θα παρέχει άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες από την Συρία που καταφθάνουν στο έδαφος της.
Χθες το βράδυ η Γερμανία ζήτησε από την Ιταλία να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία προκειμένου να ελεγχθεί η σταθερή ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Γερμανία, που αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την απόφαση του Βερολίνου να πάψει να απελαύνει πρόσφυγες και να αναστείλει προσωρινά την συνθήκη του Δουβλίνου.

Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης του Σένγκεν είναι έτοιμη να καταρρεύσει μετά την απαίτηση της Γερμανίας για αυστηρότερους ελέγχους στα Ιταλικά σύνορα.

Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι συνοριακή έλεγχοι είναι ένα προσωρινό μέτρο, αλλά ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι η ζώνη του Σένγκεν έχει de facto καταρεύσει.

Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: