Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αλήθειες είναι μπροστά μας...Και θα πονέσουν !!!

Σε μία χρονιά δοκιμάσαμε 2 εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα. Ευχόμαστε να μη έχουμε νέες αναμετρήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά με πλειοψηφία 155 εδρών, ίσως να μην είναι εύκολο να αποφύγουμε νέες περιπέτειες.. 

Ας δούμε όμως μερικές αλήθειες που θα μας πονέσουν στο προσεχές μέλλον ... 

  1. Με την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου, αμφισβητήσαμε τα Μνημόνια 1 και 2.
  2. Με το Δημοψήφισμα, είπαμε ΟΧΙ στην λιτότητα και εισπράξαμε capital controls και κατάρρευση ετοιμόρροπων και αδύναμων επιχειρήσεων. Και το χειρότερο συμφωνήσαμε σε ένα 3ο μνημόνιο που αναμένεται να είναι πολύ χειρότερο των πρώτων.
  3. Με τις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου, εγκρίναμε το Μνημόνιο 3, την τούμπα μετά το Δημοψήφισμα, τα capital controls!!! Επίσης διαγράψαμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχουμε μπροστά μας ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. 
  4. ξαλαφρώσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πτέρυγα, και για την συνέχεια θα έχουμε ένα δεξιότερο σχήμα που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο. 
Με αυτά τα δεδομένα και με νωπή την λαϊκή εντολή, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιός θα προβάλλει αντίσταση στην επιβολή του 3ου Μνημονίου...Ποιός θα σταματήσει τις κατασχέσεις σπιτιών;; ποιός θα σταματήσει τις μειώσεις συντάξεων και μισθών;;;

Ο Τσίπρας, βγήκε πολύ δυνατός από την εκλογική αναμέτρηση. Μπορεί να επιβάλλει τα προγράμματα των πιστωτών χωρίς τον φόβο της αντιπολίτευσης, που ήδη έχει υπερψηφίσει το Μνημόνιο. Ποιος θα τον σταματήσει;; η ΝΔ που το ψήφισε;; Το Ποτάμι που επίσης το ψήφισε;;; Τα παραμύθια τέλειωσαν. Ο Τσίπρας του πήρε το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Τους τελείωσε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: