Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε θέλουμε είτε όχι

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και απέρριψε συνεργασίες με μνημονιακές δυνάμεις.

Μιλώντας στο "Μega", προέβλεψε ότι "θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης" είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για να πάει καλά η χώρα.

Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα μείνει στα μισά του δρόμου, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης.

Χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα.

Σημείωσε μάλιστα ότι το κύριο πλήγμα το τρίτο μνημόνιο το δίνει στον αγροτικό κόσμο, κάνοντας λόγο για "εγκλήματα" και "πολιτικές λεηλασίας και ληστείας". "Τι να εφαρμόσεις; Να πας στον
αγρότη και να του πεις 29% φορολογία;", σημείωσε.

Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε απάντησε: Έχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει.

"Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα (η κυβέρνηση) να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο"

Για την αναφορά που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ότι "του έτρωγαν καθημερινά το συκώτι" είπε: "Λυπάμαι παρά πολύ αν ελέχθη μια τέτοια φράση, εγώ πίστευα ότι το συκώτι του το τρώγανε οι πιστωτές, το τρώγανε αυτοί οι οποίοι πίεζαν εδώ στην Ελλάδα και έλεγαν υπόγραψε και ό,τι να΄ ναι αρκεί να μας φέρεις συμφωνία, ότι το συκώτι το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο και όχι εγώ που του έλεγα μα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μείνουμε πιστοί και να μην κάνουμε πίσω".

Αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός.

Απέρριψε ακόμη με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Μητρόπουλο, λέγοντας: "Ο κ. Μητρόπουλος δεν θα είναι μαζί μας. Δεν υποστήριξε ποτέ αυτές τις απόψεις που έχουμε εμείς. Το αντίθετο. Άλλες απόψεις είχε και άλλες απόψεις έχει. Δεν τίθεται πολιτικό θέμα. Δεν μπαίνω στα άλλα θέματα".

Δήλωσε ακόμα ότι θα πάρει μέρος στο debate, αλλά χαρακτήρισε "κωμωδία" να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: