Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Πυρά die Linke κατά Γκάμπριελ με αφορμή το δημοψήφισμα

Τη στάση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ό,τι αφορά το ελληνικό δημοψήφισμα επέκρινε σφοδρά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι. 

«Πραγματικά το χαρακτηρίζω εξαναγκασμό. Με αυτόν τον τρόπο αναμειγνύεται ο Γκάμπριελ έντονα σε μια προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Γκίζι σε σημερινή του συνέντευξη στη Saarbruecker Zeitung.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας είχε ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα ότι «στον πυρήνα» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου βρίσκεται η αποδοχή ή μη του ευρώ.

«Ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν "ναι", παρόλο που μετά θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί
και οι συντάξεις και τα συσσίτια θα ταΐζουν ακόμη περισσότερους», σημείωσε ο Γκίζι. 

«Αυτή είναι η επιθυμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Απίστευτο, είναι το μόνο που έχω να πω», κατέληξε.

Ο Γκάμπριελ είχε πει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο ότι αν ο ελληνικός λαός πει όχι στην πρόταση των θεσμών, δεν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα πρόκειται σαφέστατα για απόφαση κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Αναφορικά με τη ρήξη στις διαπραγματεύσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε να διαπραγματευτεί για να πάρει κονδύλια χωρίς να δώσει κάτι η ίδια.

Όπως είπε, υπήρχε κάθε διάθεση να υπάρξει υγιής συμβιβασμός με τους Έλληνες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε έναν άλλο δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, η βασική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων κρατών έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα ήθελε να έχει το δικαίωμα να μην τηρεί τις προδιαγραφές της Ευρωζώνης. 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: