Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Πολιτικό ρέκβιεμ για τον κ. Τσίπρα μέσα σε λαϊκή οργή, διάλυση της χώρας και πλήρους αδιαφορίας των δανειστών

Σχόλιο του Γ. Τράγκα

Το Μαξίμου ύψωσε λευκή σημαία και φωνάζει «παραδίδομαι άνευ όρων». Η νέα πρόταση που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ουσιαστικά αποτελεί, μετά τη χρεοκοπία, παράδοση άνευ όρων της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του, αφού πρώτα πήγε σε δημοψήφισμα ζητώντας από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι» επί ανύπαρκτης προτάσεως των δανειστών (αφού έληξε στη μία το πρωί το πρόγραμμα), αποδέχεται πλέον ό,τι του ζητήσουν οι δανειστές με μια αλλαγή στο ΦΠΑ που αφορά στα νησιά, δηλαδή να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% και μια αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 μέχρι το 2022, ζητώντας να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως. Επίσης ζητά να σταματήσει σταδιακά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητά να αφαιρεθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, για αιτήματα που περιέχονται στην νέα πρόταση, έτσι, για την τιμή των όπλων….

Απλά ο κ. Τσίπρας θέλει να πάρει μερικές ακόμη ανάσες στην εξουσία και μερικές μέρες στο Μαξίμου. Οι δανειστές απάντησαν «too little too late» δηλαδή «πολύ λίγο, πολύ αργά». Δηλαδή, «δεν υπάρχει βάση για συνεννόηση. Κοντολογίς κ. Τσίπρα τελειώσατε, η άμμος στην πολιτική κλεψύδρα σας χύθηκε μέχρι τελευταίου κόκκου…»

Συγχρόνως, υπήρξαν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ότι οι δανειστές απαίτησαν ότι πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να βγει και να υπερασπίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή να καταπιεί την προτροπή του προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «υπερήφανα το ΟΧΙ» και ύστερα θα δούνε αν θα συζητήσουν (και με ποιον;) τα ελληνικά αιτήματα.

Καλούσαν δηλαδή (και σε αυτό το σημείο η πολιτική του κ. Τσίπρα δυστυχώς τα κατάφερε) να υπογράψει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και ο ίδιος και η κυβέρνησή του ένα κατά πολύ σκληρότερο μνημόνιο από τα προηγούμενα!!!

Αυτό κατάφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο περίφημος Γιάνης Βαρουφάκης, (με ένα ν) σπεσιαλίστας καθηγητής στην θεωρία των παιγνίων. Αυτό επεδίωκαν αυτοί ή κάποιοι άλλοι ντόπιοι που τους ωθούσαν σε αυτές τις πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες;

Ούτως ή άλλως, ο κ. Τσίπρας ήδη ζει το κύκνειο άσμα της πρωθυπουργίας του, γιατί είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι μετά από έναν τέτοιο προσωπικό και εθνικό εξευτελισμό μπορεί να επιστρέψει στα σαλόνια της Ευρωκρατίας και να παριστάνει τον συνομιλητή ο οποίος «εδάρη ανηλεώς» από όλους για να καταλήξει «υπάκουος» σε μια καρέκλα δίπλα τους…

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό στην καρέκλα του και κάτω από συνθήκες ανείπωτης τραγωδίας του ελληνικού λαού. Ας φανεί τουλάχιστον γενναίος, ας ανοίξει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης, ας απομακρύνει προκλητικά πρόσωπα όπως τον κ. Βαρουφάκη και ορισμένους άλλους και ας βοηθήσει να ομαλοποιηθεί μέσω μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης η σχέση μας με την Ευρώπη και τους Αμερικανούς. Εκτός αν θέλει να γίνει ο απόλυτα μοιραίος άνθρωπος στην νεότερη ιστορία παρακολουθώντας μια καταστροφή ενδεχομένως –σε οικονομικό επίπεδο- μεγαλύτερη εκείνης της Κύπρου.

Ήδη, οι μεγαλύτερες, οι πλέον έγκυρες σε κυκλοφορία αλλά και σε πηγές ενημέρωσης εφημερίδες του εξωτερικού όπως οι Timesτου Λονδίνου, σε πηχυαίους τίτλους τους σήμερα, προειδοποιούν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να δώσουν σεντς όσο θα υπάρχει το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη. Επίσης η Telegraph γράφει ότι «η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται καν για το ελληνικό Grexit». Κανείς δεν θέλει πλέον να μιλήσει με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη. Όλο αυτό το παιχνίδι των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για αναθέρμανση των συνομιλιών γίνεται μόνο για να συρθεί περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση, να βγει και να κραυγάσει ο κ. Τσίπρας «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε και να γίνει ο απορροφητήρας όλων των δεινών τις επόμενες ημέρες πριν παραιτηθεί μέσα σε χλεύη.

Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πλέον, όπως αναφέρεται στον ελληνικό και ξένο τύπο, το κούρεμα των εναπομεινάντων καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Το μόνο που μπορεί αυτή την ώρα να επιταχύνει τις εξελίξεις προς ανεύρεση λύσεως είναι σύγκλιση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης. Οι ξένοι πλέον δεν θέλουν απλά να επιβάλλουν ένα από τα σκληρότερα μνημόνια, το τρίτο, στην Ελλάδα, θέλουν και να τελειώνουν με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος αμφισβήτησε την Ευρωκρατία και τους μανδαρίνους των Βρυξελλών, δηλαδή το σημερινό statusτης Γηραιάς Ηπείρου. Μαζί του θέλουν να τελειώνουν και οι Αμερικανοί. Ας το καταλάβει πριν δούμε σκηνές που θα μας θυμίσουν περισσότερο την Αργεντινή και την Ουκρανία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: