Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Μια παραίτηση της Κυβέρνησης θα ήταν η μεγαλύτερη Προδοσία

Η Κυβέρνηση πήρε μια πρόσφατη λαϊκή εντολή για να κάνει διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γνωστή πορεία τους. Δεν θα αξιολογήσουμε αν πορεύτηκε σωστά ή λάθος. Δεν θα κάνουμε και κριτική για το αν έπρεπε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. 

Θα ασκήσουμε όμως δριμύτατη κριτική στην δήλωση Τσίπρα ότι δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού:
  1. Αν παραιτηθεί η Κυβέρνηση την Κυριακή, η Χώρα θα μπεί σε ανυπολόγιστες περιπέτειες. Ο
    Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων για να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Θα γίνει μια δραματική προσπάθεια να σχηματισθεί Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (όπως θα ονομαστεί) και η όλη προσπάθεια θα γίνει με κλειστές τράπεζες και με χρεωκοπημένο τον Ιδιωτικό τομέα. Με διαπραγματευτική δύναμη που θα είναι ανύπαρκτη. Και θα μας επιβάλλουν μέτρα αυτοκτονίας. Αν δεν σχηματισθεί Κυβέρνηση, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές που ενδεχομένως να μην δώσουν βιώσιμη πολιτική λύση. Και μέχρι να γίνουν εκλογές, οι Τράπεζες θα είναι μάλλον κλειστές. 
  2. Θα έπρεπε ο Κος Τσίπρας να σκεφτεί εξ αρχής αν είναι παντός Καιρού Πολιτικός. Κανένας Καπετάνιος δεν δικαιούται να εγκαταλείψει ένα πλοίο την στιγμή μιας φουρτούνας. Γιατί το πλοίο του θα πέσει ακυβέρνητο στα βράχια. Αν ο Λαός ψηφίσει ΝΑΙ, θα πρέπει να κάνει μια οριστική διαπραγμάτευση με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Και όταν βάλει το πλοίο σε πιό ήρεμα νερά, τότε αν το θελήσει μπορεί να υποβάλλει την παραίτηση του. Σε καμμιά περίπτωση πριν. Είναι σαν να αποφασίζει το οριστικό μας τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: