Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Reuters: Το Eurogroup θα εξετάσει και σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας

Η διαχείριση μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της Δευτέρα εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσιάσει νέες προτάσεις για δάνεια έναντι μεταρρυθμίσεων, ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που ακολουθεί στη συνέχεια.

Για να δεχτεί το Eurogroup έναν συμβιβασμό, η Ελλάδα πρέπει πρώτα να υποβάλει νέες προτάσεις για τα επίμαχα ζητήματα όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και η διεύρυνση της βάσης για το ΦΠΑ, σημείωσαν οι αξιωματούχοι.

"Εάν δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Ελλάδα προς συζήτηση, οι υπουργοί αναμένεται αντ'αυτού να συζητήσουν το πώς θα διαχειριστούν την χρεοκοπία της Ελλάδας" ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συνομιλίες επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι όντως η επιλογή που θα αντιμετωπίσουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: