Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Σχέδιο επάρκειας των καυσίμων για εννέα μήνες σε περίπτωση Grexit

Σχέδιο Β' για την τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα έχουν εκπονήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια εφόσον συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", τα αποθέματα της χώρας επαρκούν τρεις μήνες, άλλους τρεις θα διαρκέσουν οι ποσότητες από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, ενώ, με βάση το σχέδιο, για άλλους τρεις μήνες τα ΕΛΠΕ θα αγοράζουν αποπληρώνοντας τους προμηθευτές τους σε διυλισμένα προϊόντα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια εκπόνησαν το παραπάνω σχέδιο, κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη,.

Αναλυτικά, τα τρία στάδιο του σχεδίου των Ελληνικών Πετρελαίων:

-Σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας διάρκειας τριών μηνών.

-Σε δεύτερη φάση τα διυλιστήρια θα διοχετεύσουν στην αγορά ποσότητες από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, διάρκειας άλλων τριών μηνών.

-Σε τρίτη φάση τα ΕΛΠΕ θα αγοράσουν αργό και θα αποπληρώνουν τους προμηθευτές τους όχι σε χρήμα αλλά σε ισοδύναμης αξίας έτοιμα προϊόντα που διυλίζουν τα ίδια.

Το πλάνο προβλέπει ότι η χώρα θα έχει σίγουρα καύσιμα καταρχήν για έξι μήνες, και εφόσον τα πράγματα χειροτερέψουν για τουλάχιστον άλλους τρεις.

Η απάντηση των ΕΛΠΕ

"Η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων πέραν των 90 ημερών που προβλέπει ο νόμος και η σχετική Κοινοτική Οδηγία αποτελεί πάγια τακτική των Ελληνικών Πετρελαίων", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

"Καμία εταιρία δεν προγραμματίζει μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Στεργιούλης.

Η τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για διάστημα 90 ημερών είναι υποχρεωτική για όλες τις χώρες της ΕΕ με βάση Κοινοτική Οδηγία. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πάγια τακτική των ΕΛΠΕ να κατέχουν συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου, πέραν των τριών μηνών.

Τέλος, η πρακτική της εισαγωγής αργού έναντι πληρωμής με έτοιμα προϊόντα αντί για ρευστό, δεν είναι μηχανισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα αλλά έχει χρησιμοποιηθεί διεθνώς σε περιπτώσεις έλλειψης ρευστότητας.

Ο κ. Στεργιούλης τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας καυσίμων και ότι το διυλιστήριο Ασπροπύργου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης (στο πλαίσιο των οποίων συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους), σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: