Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα δοθεί νέα λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup που συναντιέται την Πέμπτη (18/6) στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη Bild, "'Οχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο".

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι "έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας", είπε, προσθέτοντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να
επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων "με ξεκάθαρη και εύρωστη" πρόταση.

"Οι τρεις θεσμοί έχουν διαφορετικές κόκκινες γραμμές"

Εξάλλου χθες από το Ηράκλειο ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι οι τρεις θεσμοί έχουν διαφορετικές "κόκκινες" γραμμές. "Άλλο να διαπραγματεύεσαι με ένα θεσμό και άλλο με τρεις θεσμούς που δεν θέλουν το ίδιο πράγμα", είπε

Μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Τίτου, σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που ζητούν οι εταίροι "θα βαθύνει η κρίση", σημειώνοντας "ότι παίρναμε χρόνια το φάρμακο της λιτότητας αλλά δε λειτούργησε" και υπογράμμισε ότι η μοναδική δύναμη ευθύνης είναι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια χώρα "με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από τη σκοτοδίνη παράγοντας πρωτογενή πλεονάσματα με αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα με αύξηση του ΦΠΑ, με μείωση των συντάξεων -πιστεύει κάνεις πραγματικά πως μια τέτοια οικονομία θα αναπτυχθεί;" διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι όλοι γνωρίζουν ότι έξοδος από την κρίση με τέτοιες δεσμεύσεις απλά δεν νοείται, και πρόσθεσε ότι κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι με τους όρους που μας προτείνουν θα καταφέρουμε να τους αποπληρώσουμε.

Φτάνουμε στο σημείο που η ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την Ευρώπη επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι μια λογική πρόταση.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: