Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενο δόλο του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή

Πιθανό δόλο πίσω από τα αναφερόμενα στον πρόλογο της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που υπέβαλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας τη Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διαβλέπει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία κατέθεσε για αυτό το λόγο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Όπως είπε η βουλευτής:

- Οι αναφορές περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το ρόλο του κ. Στουρνάρα. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ’ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της
διαπραγμάτευσης, είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009. Είπε μάλιστα πως "σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί".

- Από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο: "Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους". 

- Ο δόλος, σύμφωνα με την ίδια, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται Οκτώβρη ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup. 

Παναγιώτης Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: