Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΔΥΟ ΑΦΟΡΜΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – «Αρκετά, έως εδώ!»

Δύο ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν από το ποτήρι που κρατούσε χθες στα χέρια του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ο ανταποκριτής του Real Fm στη Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, το τηλεφώνημα Λιου στον Αλέξη Τσίπρα προέκυψε μετά από δύο πολύ σημαντικές αφορμές, που προκάλεσαν αναστάτωση και ανησυχία στον Λευκό Οίκο.

Η πρώτη αφορμή έχει να κάνει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η αναφορές του για τις ευθύνες του ΔΝΤ στο σημερινό αδιέξοδο, αλλά και για τα λάθη των προηγουμένων ετών στο ελληνικό πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ κατέχουν το 19% των
μετοχών του ΔΝΤ, οι απαξιωτικές αναφορές του έλληνα πρωθυπουργού για τον Οργανισμό προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη ο κ. Λιου είπε στον Αλέξη Τσίπρα «Αρκετά. Έως εδώ!» και του διεμήνυσε ότι αυτό το ύφος και οι δημόσιοι χαρακτηρισμοί για τους Θεσμούς δεν είναι πλέον ανεκτοί καθώς δημιουργούν πρόβλημα στην αξιοπιστία των Θεσμών των οποίων το έργο δεν αρχίζει και τελειώνει στην Ελλάδα.

Η δεύτερη αφορμή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών έγινε αποδέκτης έντονων ανησυχιών από σημαντικούς χρηματοοικονομικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, καθώς ισχυρά αμερικανικά funds βλέπουν αδιέξοδο στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους Θεσμούς. Μια ενδεχόμενη ρήξη τρομάζει τους αμερικανούς που προβλέπουν έντονους κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία με απρόβλεπτες συνέπειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: