Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Λίγο ακόμα ή τώρα αμέσως;

Η Παγκόσμια Οικονομία στηρίζεται σε γιγαντιαίες φούσκες Κρατικών χρεών. Οι φούσκες όχι μόνο δεν έδειχναν και δεν δείχνουν τάση μείωσης αλλά με τις τεχνικές μόχλευσης έτειναν και τείνουν να μεγεθύνονται. 

Μήπως, να σας θυμίσω την Ιστορία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην κρίση του '99; Προ της κρίσης όλοι αγόραζαν μετοχές γιατί όλοι κέρδιζαν. Μέχρι που κάποια στιγμή η συντριπτική πλειιοψηφία έχανε περιουσίες.  Κάπως έτσι γίνεται στην Παγκόσμια Οικονομία. 

Και τι γίνεται τώρα; Ένας Πολιτικός μιας μικρής και ασήμαντης Χώρας (κατά τα σχόλια Γερμανών
στο παρελθόν), αποφασίζει να βάλει τέλος στη φούσκα Χρέους της Χώρας του.

Αν δεν το έκανε ο Έλληνας Πολιτικός δεν θα προέκυπτε κάποτε; Σίγουρα θα προέκυπτε; Αλλά γιατί ο Έλληνας Πολιτικός;;; Και γιατί τώρα;;; 

Γιατί ήταν αναμενόμενο εδώ και μερικά χρόνια ότι οι όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις των Πιστωτών κάποτε δεν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές. Κάποτε έπρεπε να μπεί ένα τέλος. Είτε με απόφαση κάποιων είτε γιατί απλά δεν θα γινόταν διαφορετικά. 

Για σκεφτείτε...

Ο Θεοχάρης που το παίζει σήμερα καλός, ήταν εκείνος που έστησε το σύστημα κατασχέσεων για χρέη προς την εφορία. Αν συνέχιζε αυτό το σύστημα, σήμερα για μικρό χρέος θα χάνατε το σπίτι σας. Είναι ο Θεοχάρης και οι τέως προϊστάμενοι του καλοί; 

Ο Βενιζέλος το παίζει καλός. Φυσικά. Αφού κούρεψε τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και των Ομολογιούχων, και αφού στήριξε την φορομπηχτική πολιτική σε βάρος μας, τώρα ως παράγοντας του 3,5% στην Βουλή, το παίζει Καλός!!!

Μήπως ήταν ο Σημίτης Καλός;; 

Μην γελιέστε. Μην ακούτε τι σας λένε. Όλοι οι έχοντες ήθελαν και θέλουν την συνέχιση της τραγωδίας, γιατί ήταν και είναι προνομιούχοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του Λαού, κινδύνευε να χάσει σπίτια, χωράφια και κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Ποιά η διαφορά; Ότι τώρα δίνεται η δυνατότητα στους πολλούς να κατακρίνουν τις επιλογές της Ενωμένης Ευρώπης; του ΔΝΤ; 

Θα πεινάσουμε; Ναι σίγουρα θα πεινάσουμε. Έτσι και αλλιώς θα πεινούσαμε. Η διαφορά είναι ότι θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε την Χώρα μας για  τους απογόνους μας. Καλά δεν περάσαμε τόσα χρόνια;; Ας παλέψουμε και λιγάκι. Για την Ελλάδα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: