Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

BBG: Ο Schaeuble είπε ότι το Βερολίνο προετοιμάζεται και για μη συμφωνία με Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble είπε σε κοινοβουλευτική ακρόαση στο Βερολίνο, ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης για αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό ανέφεραν δύο γερμανοί βουλευτές σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Bloomberg Brendan Greeley.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο να αναφερθεί για τις συνομιλίες με την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη θα είναι σημαντικό.

"Θεωρώ ότι αύριο θα είναι μία σημαντική ημέρα με τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών. Κατά τα άλλα, δυστυχώς δεν εχω τίποτα νεώτερο να αναφέρω" είπε ο Steffen Seibert κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως είπε, στόχος της Γερμανίας παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά τόνισε οτι η Αθήνα πρέπει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με την Ελλάδα στη συνάντηση του Eurogroup της Πέμπτης.

Ωστόσο, μετρίασε τις προσδοκίες, λέγοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι απίθανο να αποφασίσουν επί εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: