Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Τι βλέπουν οι διεθνείς οίκοι: Συμφωνία ή όχι για την Ελλάδα

Tι προβλέπουν Societe Generale, JP Morgan, Morgan Stanley και Rabobank.

Απίθανη είναι, σύμφωνα με την Societe Generale, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, παρά τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης.

"Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για μερικές εβδομάδες ακόμη. Ο δρόμος της Ελλάδας δεν είναι εύκολος" προειδοποιεί η Societe Generale, σημειώνοντας παράλληλα ότι "η ανησυχία για το αν θα καταφέρει τελικά η Ελλάδα να λάβει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ παραμένει διάχυτη".

Η Morgan Stanley επισημαίνει πως οι πιθανότητες παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τοποθετούνται στο 40%, οι πιθανότητες για Grexit στο 25%, ενώ οι πιθανότητες για επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στο 35%.

Από την πλευρά της η JP Morgan εκτιμά ότι τελικά θα επέλθει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων, έστω και την τελευταία στιγμή, αν και η τράπεζα δεν προσδιορίζει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το βασικό της σενάριο για την Ελλάδα είναι ότι θα υπάρξει συμβιβασμός των δύο πλευρών, μια εξέλιξη που θα αποτρέψει τελικά την ελληνική χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Rabobank, η οποία τονίζει ότι ακόμα και στο... παρά πέντε θα υπάρξει συμφωνία που θα αποτρέψει το Grexit

Δεν υπάρχουν σχόλια: