Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται το φλερτ με τη Ρωσία! Στη Μόσχα ο Πάνος Καμμένος

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα μεταβαίνει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Καμμένος θα έχει επαφές για… δύναμη του πυρός, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μέλος του NATO, που διαθέτει ζωτικής σημασίας για την άμυνά της οπλικά συστήματα, αξίας 5 δισ. δολ.. Επί της ουσίας, δηλ. η ελληνική αντιαεροπορική ομπρέλα είναι ρωσική και η συντήρησή της παραμένει «ανοιχτή» και ανθεκτική μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία.

Κι αυτό γιατί το εμπάργκο που επέβαλλε η ΕΕ στην Ρωσία και τα αντίποινα της τελευταίας προς τις χώρες μέλη έχουν επιβαρύνει τη δύσκολη σχέση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σ” ό,τι έχει να κάνει με την συντήρηση των αξιόπιστων αντιαεροπορικών ρωσικών συστημάτων. Οι κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν και την ρωσική κοινοπραξία Almaz-Antey η οποία δεν μπορεί να διαθέσει οπλικά συστήματα αλλά και τεχνική υποστήριξη στις ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει:
  • Πυροβολαρχίες S-300PMU-1
  • Πάνω από τριάντα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1, και αυτά παραγωγής της Almaz-Antey.
  • 21 συστήματα OSA-AKM. Τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά σοβιετικής προέλευσης ανήκαν στο στρατό της Ανατολικής Γερμανίας, και, όταν διαλύθηκε η χώρα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.
Στόχος του Πάνου Καμμένου είναι όλα αυτά τα συστήματα να αρχίσουν να δουλεύουν «ρολι» κι αυτο -όπως φαίνεται- θα επιδιώξει στο ταξίδι του στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: