Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Νέα Ελληνική "πρόκληση" σε βάρος της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο φαίνεται πως κινείται σε πλήρη αρμονία με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την «επικίνδυνη» και «προκλητική» σε βάρος της Τουρκίας δραστηριότητα του...νέου υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, κ Καμένου.

Έτσι για να… φτιάξει ατμόσφαιρα, σε έκτακτη ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε στις 5 η ώρα μ.μ., αναφέρεται ότι δυο ελληνικά αεροσκάφη F-16 της πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν δυο
φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο. Για την αντιμετώπιση των ελληνικών «προκλήσεων» οι Τούρκοι απογείωσαν δυο δικά τους F-16 τα οποία, όπως αναφέρεται, ενεπλάκησαν σε επικίνδυνες αερομαχίες με τα ελληνικά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου επί 13 λεπτά, ενώ παράλληλα ένα ελληνικό πολεμικό ελικόπτερο τύπου CH-47, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο επί πέντε ολόκληρα λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Σήμανε συναγερμός στην νοτιοανατολική πτέρυγα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας για αντιμετωπιστεί η ελληνική προκλητικότητα. 

Σίγουρα όλα αυτά δείχνουν πως κάποιοι στην Άγκυρα αρέσκονται να συντηρούν ατμόσφαιρα έντασης προσπαθώντας να αντιστρέψουν τα πράγματα και να κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο κατά την συνήθη τουρκική τακτική. Έτσι οι αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο μεταφράζονται σε ελληνικές «προκλήσεις». Πάντως το σίγουρο είναι πως ο νέος υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει ενοχλήσει έντονα την τουρκική ηγεσία και έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια. 

Όσον αφορά για τις ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, μας θυμίζουν την γνωστή ελληνική παροιμία, «Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει νοικοκύρης». Και μη χειρότερα! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: