Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Ανθελληνικό παραλήρημα της Independent, μέσω ...Τσίπρα

Σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων προχωρά η βρετανική εφημερίδα Independent, καθώς σε ένα άκρως υβριστικό και ειρωνικό σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ότι "οι Ελληνίδες βγαίνουν στο πεζοδρόμιο έναντι 5 ευρώ".

Η βρετανική εφημερίδα σε αφιέρωμά της στον Αλέξη Τσίπρα και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς, που πολλές φορές ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πολιτικά ήθη.

Στο δημοσίευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται, το λιγότερο, ως πρώην κομμουνιστής, άσχετος με την ελληνική ορθοδοξία, Χάρι Πότερ και μπαλαρίνα με εμμονή στην αντι-λιτότητα.

Η Independent υπενθυμίζει πως είναι ανύπαντρος με 2 παιδιά από τη σύντροφό του από τα σχολικά
χρόνια. Σημειώνεται μάλιστα πως κερδίζοντας τις εκλογές θα είναι ο πρώτος ανύπαντρος Έλληνας πρωθυπουργός και πως έχει δώσει στον δεύτερο γιο του το όνομα Ερνέστο, προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα.

Ο άπειρος σαραντάρης, κατά το δημοσίευμα, προκαλεί νευρικότητα στις Βρυξέλλες, καθώς πολλοί φοβούνται πως θα αρνηθεί τη λιτότητα και την πληρωμή του ελληνικού χρέους.

«Με τις υποσχέσεις του για αύξηση στον κατώτατο μισθό, για παροχή φαγητού και επανασύνδεσης ρεύματος αλλά και 300.000 νέων θέσεων εργασίας μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όταν οι Ελληνίδες βγαίνουν στο πεζοδρόμιο έναντι 5 ευρώ», κλείνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: