Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Dow Jones: Οι ελληνικές εκλογές θα "αντηχήσουν" σε όλη την Ευρώπη

Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα καθορίσουν μόνο το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά θα «αντηχήσουν» και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Dow Jones Newswires. 

Το αποτέλεσμα της κάλπης θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα του 2012 αναδύθηκε από τα βάθη της κρίσης, και ότι έκτοτε, οι μεταρρυθμίσεις που επανέφεραν την ελληνική οικονομία σε ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, είχαν ως κόστος το 25% των Ελλήνων να είναι άνεργο και περίπου 1 στα 4 νοικοκυριά να ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. 

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει ανησυχία για πιθανή «ανοιχτή» σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ελλάδα εκτός ευρώ και να ταρακουνήσει για μία ακόμα φορά τις αγορές διεθνώς. 

Το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το Dow Jones Newswires, παρακολουθείται στενά και από άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, της αριστεράς και της δεξιάς, που αντιτίθενται στη λιτότητα και κερδίζουν έδαφος τον τελευταίο χρόνο. 

Ως πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζονται το «Ποτάμι», το οποίο έχει δηλώσει ότι προτιμά να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα κόμμα που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγα κοινά έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα της αντιμνημονιακής στάσης, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα καταφέρει να πιάσει το ελάχιστο όριο εισόδου στη νέα βουλή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: