Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Η επικίνδυνη θεωρία της αριστερής παρένθεσης

Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά εκτιμούν πως η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τους επόμενους δύο μήνες, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Για το λόγο αυτό, σημειώνουν πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να παραμείνει μακριά από την εσωστρέφεια και με τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση. Αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι η γραμμή άμυνας που θα χρησιμοποιήσουν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να κλείσουν οποιοδήποτε σενάριο αμφισβήτησης του. Αξίζει να σημειωθεί πως εμπνευστής της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης» είναι ο στενός συνεργάτης του
Προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο πέρσι το καλοκαίρι είχε διατυπώσει το σενάριο αυτό.

Να θυμίσουμε ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ήταν και εμπνευστής της Θεωρίας των δύο άκρων, εμφανίζοντας την Χρυσή Αυγή στο ένα και τον ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο. Βάσει αυτής της θεωρίας, στοχοποιήθηκε (καλώς ή κακώς) η Χρυσή Αυγή με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκείνη την εποχή θα θυμίσουμε τις ανησυχίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις τηλεφώνων τους. 

Η άποψη μας είναι ότι Πολιτικοί της απελθούσας Κυβέρνησης, εργάσθηκαν πέρα από τα ηθικά πλαίσια, λειτουργώντας  αντεθνικά και εξηγούμε:
  1. Η θεωρία των δύο άκρων, στοχοποίησε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας με κίνδυνο να δημιουργήσει κοινωνικές συγκρούσεις. Ευτυχώς που περιορίσθηκαν στην Χρυσή Αυγή και δεν έκαναν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
  2. Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης είναι πολύ πιό επικίνδυνη για το Έθνος μας. Γιατί είναι σαν να λέει η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση προς τους Ευρωπαίους, ότι εμείς θα πολεμήσουμε προς όφελος των Ευρωπαίων κάθε προσπάθεια που θα καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν μια τέτοια προσπάθεια είναι σε βάρος του Έθνους μας. 
  3. Να θυμίσουμε δήλωση του Άδωνη ότι θα τραβούσε τις καταθέσεις του από την τράπεζα. να θυμίσουμε την εκτεταμένη προβολή των ΜΜΕ για την απόσυρση καταθέσεων πριν από τις εκλογές. Να θυμίσουμε και την γελοία στάση της Σοφίας Βούλτεψη που ήταν Κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Η μη παραίτηση Σαμαρά δείχνει, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση του χρέους. Ο Σαμαράς θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ για να είναι εκεί όταν τελειώσει η αριστερή παρένθεση, για την οποία θα κάνει τα πάντα για να είναι παρένθεση. 

Ευχόμαστε η νέα Συγκυβέρνηση να χειριστεί επιδέξια τις προγραμματιζόμενες διαπραγματεύσεις. Ο πρώτος της εχθρός θα είναι ο Σαμαράς και οι Πολιτικοί που τον υπηρετούν. Λειτουργεί όπως και ο τέως συγκάτοικος και φίλος του, Γεώργιος Παπανδρέου. Χωρίς αιδώ, χωρίς αγάπη για την πατρίδα. Είναι εγωπαθής και μπροστά στην δική του επιτυχία, φαίνεται ότι έρχονται όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Δεν υπάρχουν σχόλια: