Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Επαναπατρίζουν τον Χρυσό τους... Γιατί;;;;

Τον επαναπατρισμό αποθεμάτων χρυσού που διακρατά υπεράκτια θα εντείνει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας. «Η Bundesbank συνέχισε επιτυχώς και αύξησε περαιτέρω τις μεταφορές χρυσού», ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Το 2014, 120 τόνοι χρυσού μεταφέρθηκαν στη Φρανκφούρτη από τοποθεσίες του εξωτερικού: 35 τόνοι από το Παρίσι και 85 τόνοι από τη Νέα Υόρκη». 

Τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας είναι τα δεύτερα μεγαλύτερα στον κόσμο μετά από αυτά των ΗΠΑ και ανήλθαν στους 3.384,2 τόνους αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. 

Για δεκαετίες οι τοποθετήσεις της Bundesbank σε χρυσό κρατούνταν σε θησαυροφυλάκια άλλων
κεντρικών τραπεζών –στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, 1.447 τόνοι είναι αποθηκευμένοι στην Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, 438 τόνοι στην Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο και 307 τόνοι στην Banque de France στο Παρίσι. 

Βάσει του νέου σχεδίου αποθήκευσης χρυσού της Bundesbank το 2013, η τράπεζα θα επαναφέρει 674 τόνους από το εξωτερικό έως το 2020 και θα αποθηκεύσει το ήμισυ των αποθεμάτων της σε δικά της θησαυροφυλάκια.

Εκτός όμως από την Γερμανία, που έβαλε στόχο τον επαναπατρισμό αποθεμάτων χρυσού, θα θυμίσουμε προηγούμενο δημοσίευμα μας ότι και η Ολλανδία στις 21 Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει επαναπατρισμό 122,5 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το εντυπωσιακό μάλιστα στην ανακοίνωση της Ολλανδίας, είναι ότι μείωσε τα αποθέματα Χρυσού που διατηρούσε στις ΗΠΑ!!! Γιατί όχι και στα αποθέματα Χρυσού που διατηρούσε στην Αγγλία και στον Καναδά;;; Δεν υπάρχουν σχόλια: