Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Γιατί Οι Σαμαράς και Βενιζέλος φοβούνται τις διαπραγματεύσεις;;;;

Με το ονομαστικό Χρέος να κινείται σε επίπεδα άνω του 180%  και το πραγματικό να κινείται σε επίπεδα άνω του 250%, θα έπρεπε να ήταν κοινή επιθυμία των Ελλήνων Πολιτικών να γίνει διαπραγμάτευση για το Χρέος. Όμως όχι μόνο δεν είναι κοινή επιθυμία αλλά αναμένεται και σφοδρή αντιπαράθεση για την μεθοδολογία διαπραγμάτευσης που θα ακολουθηθεί..

Και επομένως μπαίνουν κάποιες καυτές ερωτήσεις:
  1. Θα πορευτούμε σε μια διαπραγμάτευση του χρέους διχασμένοι;;; Είναι αποφασισμένος ο Σαμαράς να τραβάει το χαλί από την Κυβέρνηση;;; Η μείωση του χρέους δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα;;;;
  2. Ο Σαμαράς προσπαθούσε να μας πείσει ότι ερχόταν η ανάπτυξη...Μια ανάπτυξη που αν
    ερχόταν, θα ερχόταν  με ρυθμούς 1-3% και την στιγμή που το χρέος θα αυξανόταν με ρυθμούς άνω του 5% σε ετήσια βάση...Και με χρεωκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία!!! (απόδειξη της χρεωκοπίας τους οι συνεχείς πιέσεις για μείωση των συντάξεων). Αν μάλιστα προσθέσετε ότι το μοντέλο ανάπτυξης Σαμαρά στηριζόταν στην αύξηση του τουρισμού, που είναι πολύ ευάλωτος σε διεθνείς αρνητικές συγκυρίες, τότε για ποιά ανάπτυξη μιλούσε;;;; Γιατί λοιπόν είναι αντίθετος στην θέληση της νέας Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί για το χρέος;;; Γιατί η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει αυστηρά να κινηθεί εντός των ορίων που χάραξαν οι προηγούμενες αποτυχημένες Κυβερνήσεις;;; (Η αποτυχία των προηγούμενων Κυβερνήσεων αποδεικνύεται αριθμητικά με την εκτίναξη της ανεργίας, την μείωση του μέσου εισοδήματος, κλπ)
...και κλείνουμε με την ερώτηση που είναι ο τίτλος του άρθρου μας: Γιατί φοβούνται τις διαπραγματεύσεις οι Σαμαράς και Βενιζέλος;;;; Μήπως γιατί θα καταδειχτεί ότι ήταν έρμαια των παρελθόντων αμαρτιών τους;;;; Μήπως γιατί απλά προσκυνούσαν τα "αφεντικά τους";;; Μήπως γιατί η επιτυχία σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση θα καταδείξει την ανικανότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων;;; 

Όποιοι και να είναι οι φόβοι των απελθόντων αποτυχημένων Πολιτικών, η Λαϊκή ετυμηγορία, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε, κατέδειξε την λαϊκή απαίτηση να γίνει διαπραγμάτευση του χρέους και να φύγουμε από την λιτότητα που μας κατέστρεψε. Οι απερχόμενοι έχουν την ηθική υποχρέωση να στηρίξουν την προσπάθεια που θα καταβληθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: