Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Τελευταία εξέλιξη: Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης!

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων του νέου κυβερνητικού σχήματος. 

Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν και μέχρι την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης του σχήματος, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Ωστόσο, μέχρι αυτήν τη στιγμή, φαίνεται πως η «μπίλια» έχει κάτσει σε συγκεκριμένα άτομα:

Ο Νίκος Παππάς, ο στενότερος εκ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως αναλαμβάνει το Επικρατείας.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Δραγασάκης, αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς και τον εποπτικό ρόλο επί του οικονομικού επιτελείου. Τέλος, θα αναλάβει και το ρόλο του επικεφαλής επί των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης – όπως ο ίδιος ανακοίνωσε – φαίνεται πως αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή το νέο υπερυπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το Δικαιοσύνης-Διαφάνειας ο Παναγιώτης Νικολούδης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στο άλλο υπερυπουργείο, αυτό της ανάπτυξης, όλα δείχνουν ότι το αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι σημαντικό ρόλο – ιδιαίτερα στον τομέα της Ναυτιλίας – θα έχει και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Το υπερυπουργείο Περιβάλλοντος, θα αναλάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ρόλο αναπληρωτή φαίνεται να έχει ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους.

Στο υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας, ρόλο υπουργού θα έχει ο Κώστας Τσουκαλάς, ενώ ρόλο θα αναλάβουν και οι Αριστείδης Μπαλτάς και Νίκος Ξυδάκης.

Στο Εξωτερικών οδεύουν οι Νίκος Κοτζιάς και Νάντια Βαλαβάνη, ενώ ρόλο θα έχει και ο Νίκος Χουντής.

Στο Αμυνας θα είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ στο υπερυπουργείο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στο υπουργείο Υγείας, πηγαίνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής – κάτι που είχε ανακοινώσει ο ίδιος από το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό – ενώ στο ίδιο υπουργείο διαφαίνεται να πηγαίνουν και οι Ανδρέας Ξανθός και Δημήτρης Στρατούλης.

Στο Προστασίας του Πολίτη, πηγαίνει από τη ΔΗΜΑΡ, ο ακαδημαϊκός και πρώην βουλευτής Γιάννης Πανούσης.

Τέλος, τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: