Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

AfD για Ελλάδα: "Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα"

Με αιχμηρή ανθελληνική ρητορική, μεταξύ άλλων, επιδιώκει το AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») να φτάσει σε μία ακόμα εκλογική επιτυχία, μετά την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο και μετά τα ποσοστά που απέσπασε σε τρεις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όπως μεταδίδει το Reuters. 

«Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα με το 2% μόλις του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ευρωζώνης» φέρεται να «κραύγασε» -σύμφωνα με το Reuters- ο επικεφαλής του κόμματος, Bernd Lucke, αναφερόμενος στην Ελλάδα, κλείνοντας προεκλογική ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα στο Αμβούργο. 

Δεν χρειάστηκε πολύ, προκειμένου ο Lucke να «ζεστάνει» το ακροατήριό του, αναφέρει το Reuters, προειδοποιώντας για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας, τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη, την υπογεννητικότητα στη Γερμανία και το χαμηλό επίπεδο κατάρτισης των μεταναστών. 

«Τελικά ξεσήκωσε το κοινό του», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πεταχτεί έξω από το ευρώ, προέβλεψε ωστόσο ότι η A. Merkel θα προσπαθήσει να αποτρέψει κάτι τέτοιο, για να μην καταδειχθεί η αποτυχία των δικών της πολιτικών διάσωσης. 

Το AfD, που συνεχίζει να αποδυναμώνει τα ποσοστά του CDU της A. Merkel, θα σημειώσει την πρώτη μεγάλη εκλογική του επιτυχία στη δυτική Γερμανία, αν καταφέρει τον επόμενο μήνα να εισέλθει στην περιφερειακή βουλή του Αμβούργου.

Το 81% υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη 

Δημοσκόπηση με το ερώτημα «Πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ;», διενεργεί στην ηλεκτρονική σελίδα της η γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung", με το 81% να απαντά καταφατικά και μόλις το 19% να εκφράζει αντίθετη άποψη. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το 54% απαντά «Ναι, καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος», ενώ το 27% απαντά «Ναι, δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην Ελλάδα να μας εκβιάζει». 

Το 13% δηλώνει «Όχι, η Ευρωζώνη είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», ενώ το 6% «Όχι, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο». 

Ενδεικτικό πάντως του ενδιαφέροντος της γερμανικής κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ότι έχουν καταγραφεί ως τώρα πάνω από 24.100 ψήφοι, ενώ σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις της FAZ σπανίως οι συμμετέχοντες φθάνουν τις 10.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: