Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Ετοιμάζουν μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς - Στη "γωνία" η τρόικα

Προσηλωμένοι στους στόχους τους φαίνεται πως είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, παρά τις απόψεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι έρχεται μείωση της έκτακτης εισφοράς.

Aπό το Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι εφόσον τα στοιχεία του 9μηνου είναι τα επιθυμητά και τα αναμενόμενα, τότε η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σταδιακά στη μείωση της έκτακτης εισφοράς.

Η μείωση που αναμένεται να επιβληθεί αρχικά θα είναι της τάξης του 50% ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με τις χθεσινές πρώτες τοποθετήσεις του νέου υπουργού των Οικονομικών, κ. Χαρδούβελη όσο και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί κυβερνητικά η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Ολα αυτά βέβαια την ώρα που ΔΝΤ και τρόικα φωνάζουν για νέα μέτρα και καινούριες περικοπές με στόχο τη μείωση του κρατικού κόστους και κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδρασή τους στις προθέσεις της κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: