Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Το Βιβλίο της Ζωής...Ας είναι το 2014 η χρονιά που θα το μελετήσουμε.

Με την ευκαιρία της εισόδου μας σε μια Νέα Χρονιά, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια διαφορετική ευχή.

Η ευχή μας είναι να μελετήσετε το Βιβλίο της Ζωής. Να το μελετήσετε με απλότητα, χωρίς πολύπλοκες αναλύσεις, με ταπεινοφροσύνη και πολύ αγάπη. Με άλλα λόγια να μελετήσουμε το Βιβλίο της Ζωής χωρίς αστερίσκους, χωρίς τελείες και χωρίς κόμματα. 

Και το βασικότερο είναι να το μελετήσουμε χωρίς διερμηνείς. Μόνοι μας...Με ηρεμία...Βήμα βήμα....

Το βιβλίο της ζωής περιγράφει την πορεία μιας μεγάλης προσωπικότητας. Την πορεία της, την
περιγράφουν τέσσερις μεγάλες Προσωπικότητες και περιλαμβάνει την ζωή και την διδασκαλία και άλλων μεγάλων Προσωπικοτήτων. Η μια από αυτές τις προσωπικότητες, από διώκτης έγινε ο καλύτερος φίλος.

Η σημασία του βιβλίου της ζωής είναι καθοριστικής σημασίας:
  1. Διδάσκει. Μέσα σε μια απλή εξιστόρηση, κρύβει πολλές νουθεσίες που οδηγούν σε μια ποιοτικότερη ζωή. Σε καλύτερες Κοινωνίες. Σε Κοινωνίες Αγάπης και Αλληλεγγύης
  2. Διαμορφώνει Χαρακτήρες. Η μελέτη του βιβλίου, μας κάνει καλύτερους. Διαμορφώνει σωστά πρότυπα συμπεριφορών και μας δίνει λύσεις για να βοηθήσουμε  τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας
  3. Μας βοηθάει να βελτιώσουμε την ζωή μας έτσι ώστε να κερδίσουμε την Ζωή την Αιώνια.
Πολύ σωστά καταλάβατε. Μιλάμε για την Καινή Διαθήκη. Μελετήστε το προσεκτικά. Με προτεραιότητα στην αρχαία γλώσσα, ακόμα και αν δεν την γνωρίζετε. Έστω και συλλαβιστά. Λίγες αράδες την ημέρα. Σιγά σιγά, και μετά το πρώτο διάβασμα, αρχίστε να απαλλάσσεσθε από το διάβασμα των μεταφράσεων. Καμμιά γνωστή μετάφραση δεν αποδίδει τα ακριβή νοήματα. Θα τα ξεκλειδώσετε μόνοι σας με την Χάρη Του Θεού. Σκεφτείτε ότι ο Γέροντας Παϊσιος και ο Γέροντας Πορφύριος δεν έβγαλαν ούτε το Δημοτικό. Δεν χρειάζεται να ξέρετε Αρχαία Ελληνικά. Βάλτε την καλή σας προαίρεση, κρατηθείτε ταπεινοί  και σιγά σιγά θα σας δοθούν οι απαντήσεις. 

Μην αμελήσετε. Τα χρόνια που έρχονται είναι ακόμα πιο πονεμένα. Χωρίς την ελπίδα που προσφέρει ο Τριαδικός μας Θεός, δεν θα είναι εύκολο να αντέξετε τους κλυδωνισμούς. Και αν μπορείτε δωρίστε αντίγραφα της σε γνωστούς σας που δεν έχουν την δυνατότητα να την αγοράσουν. 

Κλείνοντας, σας ευχόμαστε Καλή και Ευλογημένη Χρονιά. Σας ευχόμαστε να κάνετε κτήμα της καρδιάς σας, την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης. 

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα. 

Ο Δούλος του Τριαδικού Θεού

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: