Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την κατάργηση οργανικών θέσεων στα υπουργεία

Και έπεται συνέχεια για άγνωστο αριθμό
 Δημοσίων Υπαλλήλων εντός του 2014.
Και όλοι αυτοί θα προστεθούν στον
μακρύ κατάλογο των ανέργων
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα υπόλοιπα υπουργεία, για τον καθορισμό των καταργούμενων οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, που θα περιληφθούν στις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έτσι, αναμένεται μέχρι, το αργότερο, την προσεχή Δευτέρα, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα
ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν την άφιξη της τρόικας. Στο μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.

Για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει τη δέσμευση, που έχει αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί από τον Ιούνιο 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, πριν λίγες ημέρες 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI, δηλαδή Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ΄ όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: