Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή πριν είναι αργά...

Όπως διαπιστώνετε οι περισσότεροι, η ανεργία κτυπάει τις πόρτες όλων των σπιτιών. Οι αμοιβές έχουν προσγειωθεί προσωρινά σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα και οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πολύ δυσμενέστερες. 

Ήδη πολλοί Έλληνες έχουν επιστρέψει στην επαρχία και αναμένεται να ενταθεί αυτό το κύμα επιστροφής. Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτούν και οι υπόλοιποι που παραμένουν στις μεγάλες πόλεις, γιατί οι υποσχέσεις ανάπτυξης είναι κίβδηλες και θα διαπιστώσετε με λύπη ότι η ανεργία το 2014 θα είναι ακόμα υψηλότερη. 

Πολλοί θα πουν ότι τα στοιχεία μας διαψεύδουν. Η μείωση της ύφεσης λόγω του τουρισμού στο
-3,8% (αν επιβεβαιωθεί), δεν θα σημάνει επιστροφή στην ανάπτυξη όταν η Οικονομία μας στηρίζεται μόνο στον Τουρισμό, και όταν αναμένονται νέες απολύσεις στο Δημόσιο, νέες περικοπές συντάξεων και νέοι φόροι. Η μείωση των Τραπεζικών Καταθέσεων, η μείωση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων λόγω ανεργίας, υπερφορολόγησης, θα οδηγήσει σε μικρότερη κατανάλωση για αγαθά και υπηρεσίες και περισσότερη ύφεση. Επίσης η τάση φυγής των μεγάλων Επιχειρήσεων, που μέχρι τώρα ήταν διαπλεκόμενες με τους Πολιτικούς, θα κλείσει την πόρτα της Οικονομίας μετατρέποντας την χώρα μας σε μια Μπανανία.

Με λίγα λόγια...Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας...Μην περιμένετε να απολυθείτε για να βρείτε διέξοδο. Και αν είστε άνεργοι, πολύ δύσκολα θα βρείτε μια δουλειά με αξιοπρεπή μισθό. 

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ευκαιρίες στην πρωτογενή παραγωγή που μπορείτε να αδράξετε αρκετοί από εσάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ευκαιρίες στην παραγωγή γκότζι μπέρι, μύρτιλου, αρώνιας, αρωματικών φυτών κλπ. Οι αποδόσεις είναι πολύ καλές και μπορείτε να ξεφύγετε από την τρέλα της ζωής στις μεγάλες πόλεις. Μπορείτε να βρείτε και άλλες ευκαιρίες. Ψαχτείτε. Βαδίζουμε στο τέλος του Πολιτισμού που γνωρίζαμε. Ξημερώνουν πολύ δύσκολες μέρες για όλους μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: