Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μνημονιακά Εγκλήματα στον χώρο της Υγείας περιμένουν τους Πολιτικούς και την Δικαιοσύνη να δράσει...

Από το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού, ο Ιατρός κ. Βήχας ενημερώνει:

«Υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα που εμείς τη ζούμε καθημερινά. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που χρειάζονται βοήθεια, αλλιώς θα πεθαίνουν. Σ' ένα από τα πολλά περιστατικά που αντιμετωπίσαμε, μια 36χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, δυστυχώς όταν ήρθε στο ΜΚΙΕ ήταν πολύ αργά, αφού ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο της το σώμα! Καθυστέρησε γιατί, όπως εκατομμύρια άλλοι ανασφάλιστοι, έχει αποκλειστεί από τη δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, υπομένοντας τη μοίρα της...

Δώσαμε μάχη, χρειάστηκε να υψώσουμε τη φωνή, να καταγγείλουμε, να επικαλεστούμε τον
εισαγγελέα, να πιέσουμε να κάνουν το αυτονόητο, να βοηθήσουν τη γυναίκα, καθώς, ακόμα και τις τελευταίες ώρες της, αντιμετωπίστηκε με αναλγησία και αδιαφορία σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο της ζήτησε να πληρώσει τα νοσήλια προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Όπως εξηγεί ο κ. Βήχας, σε άλλη περίπτωση, απλήρωτος λογαριασμός νοσοκομείου για επέμβαση ανευρύσματος που αφορούσε άνεργο και ανασφάλιστο, στάλθηκε στην Εφορία! Ακόμη χειρότερα, σε καρκινοπαθή που χρωστά στο ΤΕΒΕ και έμεινε άνεργος, το Ταμείο δεν του σφραγίζει το βιβλιάριο, με αποτέλεσμα να μην έχει να πληρώσει τη χημειοθεραπεία του.

«Από τους 100 ανασφάλιστους καρκινοπαθείς που έρχονται σ'εμάς, οι 12 "δεν τα καταφέρνουν" επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να βρουν τα κατάλληλα φάρμακα με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή τους. Χάνονται ζωές, όχι σε πολύ σοβαρά περιστατικά που είναι σχεδόν προδιαγραμμένη η κατάληξη, αλλά ασθενών που θα μπορούσαν να σωθούν, αλλά ως ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπείες. Απ' αυτήν την κατηγορία ασθενών, ένας στους δέκα ανασφάλιστους, έρχεται σ' εμάς όταν είναι πλέον αργά», εξηγεί ο κ. Βήχας.


Σημειώσεις Site και Παραινέσεις προς λήψη ενεργειών:

Καλείται ο Άδωνης Γεωργιάδης να τοποθετηθεί και να δώσει λύσεις.

Καλείται σύσσωμη η Πολιτική Ηγεσία και τα ποδηγετούμενα ΜΜΕ να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας...

Καλείται η Δικαιοσύνη να παρέμβει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: